beats by dre cheap

"Studenti" u petoj jakosnoj grupi

Iako se špekuliralo da bi na osnovu novog formata Lige evropskih prvaka za rukometaše naš prvak Bosna SO mogao igrati i kvalifikacije, to se ipak neće desiti. Naime, na najnovijoj klupskoj rang-listi sarajevski tim nalazi se na 18. mjestu najboljih timova Evrope, čime je stekao pravo direktnog plasmana u elitno takmičenje.


"Studenti" se tako nalaze u petoj jakosnoj grupi, zajedno s prvakom Švicarske Amicitijom iz Ciriha, rumunskom Konstancom te prvakom Švedske Alingsasom, i sa ovim timovima sasvim sigurno neće igrati naredne sezone.


Kao što je poznato, vodstvo Evropske rukometne federacije (EHF) donijelo je odluku o novom formatu rukometne Lige prvaka, pa će od naredne sezone, umjesto 32, učestvovati 24 ekipe, i to u četiri grupe od po šest ekipa.


Na kraju ovog takmičenja igrat će se Final Four, čiji je prvi domaćin Keln. Bosna SO će tako imati priliku u periodu od septembra 2009. do marta 2010. odigrati deset utakmica s najjačim evropskim ekipama, pet u Sarajevu i pet u gostima.


Inače, prvu jakosnu grupu čine Sijudad Real, Kil, Vesprem i Čehovski Medvedi. U drugoj su Monpelje, Zagreb CO, KIF Kolding i Gorenje, a u trećoj Barcelona, HSV Hamburg, Pik Seged i Šamberi. Četvrtu čine Kopenhagen, Valjadolid, Rajn-Nekar Leven te pobjednik turnira u Španiji, na kojem će igrati Ademar Leon, Celje, Šafhauzen i Lemgo. Četiri tima u posljednju, šestu skupinu ući će iz kvalifikacija.


Žrijeb grupa Lige prvaka bit će obavljen 24. juna u Beču.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
17/06/2009 15:56