beats by dre cheap

Suton drugi BH trener u Bundes ligi

Goran Suton će, uz Seada Hasanefendića, koji vodi Gumersbah, od naredne sezone biti još jedan bh. rukometni trener u njemačkoj Bundes ligi, jednoj od najjačih u svijetu.

 

Od naredne sezone Suton će sjediti na klupi novog bundesligaša HSG Dizeldorfa, koji je preuzeo na kraju protekle sezone. Prethodno je bivši igrač mostarskog Zrinjskog bio trener drugoligaša Ortenaua. Suton je nekada s velikim uspjehom igrao na poziciji pivota za Velež, Slogu, Metaloplastiku, Brodomerkur, Zrinjski..., a za reprezentaciju BiH upisao je 31 nastup. O novom izazovu u Bundes ligi govorio je za veb sajt handball-world.

 

- Moj kontakt sa HSG-om je trajao godinama. No, kada su ostvarili plasman u Bundes ligu, odlučio sam se da prihvatim ponudu koju mi je uputio Frank Flaten, direktor HSG Dizeldorfa. Iako sam imao i drugih ponuda, Flaten me impresionirao svojom ambicioznošću i ozbiljnošću. Također, čini mi se da HSG ima velike mogućnosti i želi ostvarivati konstantan napredak, što je za mene izazov. Naravno, prilično veliku ulogu odigrala je i činjenica što je Dizeldorf kroz svoju istoriju pokazao da je grad sporta, priča Suton za handball-world.

 

Cilj HSG Dizeldorfa je da naredne sezone osigura opstanak u Bundes ligi, te da laganim koracima ide naprijed. Zbog toga je tim ojačan sa nekoliko igrača, među kojima je i Mihael Hegeman, bivši reprezentativac Njemačke.

 

- Hegeman će imati dvostruku ulogu. Osim što za mene predstavlja veliko igračko pojačanje, mislim da će on biti čovjek koji će animirati mlade igrače da daju sve od sebe. Čvrsto sam uvjeren da ćemo uspjeti izboriti opstanak u eliti, zaključio je Suton.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
19/06/2009 17:29