beats by dre cheap

Nova imena Deket, Kolarov i Stijepić

Povratnik na klupu Čelika Ivo Ištuk sutra će u 17 sati na Bilinom polju okupiti igrače pred početak priprema za narednu sezonu. Na prozivci će, prema najavama, biti trojica novajlija, Saša Stijepić iz prijedorskog Rudara, te stoper Nikola Kolarov i napadač Zoran Deket iz banjalučkog Borca. S njima su u petak postignuti dogovori. Član Čelika mogao bi postati i Tuzlak Adnan Jahić, koji je raskinuo sa Slobodom, ali on prvo želi otići na probu u jedan inozemni klub.


- Stijepić, Kolarov i Deket potpisat će ugovore sredinom naredne sedmice. Dogovorili smo i ostanak Džeksona (Jackson), a sa golmanom Bilobrkom, koji je pod ugovorom, predstoji razgovor o uslovima za potpis aneksa. Brazilac Žunior (Junior) će također ostati, jer je prihvatio smanjenje plaće za polovicu, ali i raskid ugovora na njegovu štetu ako se na kraju priprema ne bude izborio za mjesto u timu - raportira Ištuk.


On najavljuje da će na probu doći i Mario Baotić (19 godina) iz donjovakufske Sloge, koji je bio u zaprešićkom Interu, kao i njegov vršnjak iz Bihaća Damir Šahinović. Klub napuštaju mladi Edis Osmanović i Eldar Džananović, koji su dobili raskid, a upitan je i ostanak Muamera Salihbašića. Šestorici igrača istekli su ugovori: Nerminu Šabiću, Emiru Hadžiću, Mladenu Jurčeviću, Jasminu Moranjkiću, Almiru Hasanoviću i Igoru Jančevskom. S njima se i ne pregovara o produženju saradnje, dok su sporazumno raskinuti ugovori sa Samirom Durom i Bojanom Tripićem.


Smriko najbolji junior


Čelikovi juniori u petak su postali prvaci države, a napadač Jasmin Smriko, koji je zbog povrede odigrao samo nekoliko minuta uzvratnog finalnog meča sa Sarajevom (1:1, prvi duel 3:3), proglašen je najboljim igračem juniorske lige. 


- Radu s prvom ekipom priključit ćemo neke juniore. Uvažit ću prijedlog dosadašnjeg koordinatora Omladinskog pogona Amira Japaura, koji će mi biti pomoćnik, te trenera juniorskog tima Amira Smrike - kaže Ištuk.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
21/06/2009 19:25