beats by dre cheap

Danijel Riđić: Poziv Irfana Smailagića i Bosne se ne odbija

Nakon odlaska reprezentativaca Ivana Divkovića i Denija Velića, zavidovićki premijerligaš Krivaja ostat će i bez Daniela Riđića (34), najefikasnijeg i najboljeg rukometaša u novijoj historiji kluba. Bivši reprezentativac BiH odlučio je okončati igračku karijeru i posvetiti se trenerskom pozivu i to u prvaku BiH, sarajevskoj Bosni.


- U zadnje vrijeme sklon sam povredama, osjetim da je organizam preopterećen i da bih teško podnosio nove i veće napore. Jednostavno, pružio sam maksimum i želim da me publika pamti po dobrim igrama. Krivaja ima perspektivnog igrača na poziciji lijevog krila, tako da moj odlazak neće biti prevelik hendikep - izjavio je Riđić, pa nastavio o novom poslu:


- Dobio sam poziv koji se ne odbija. Bosna SO ponudila mi je mjesto pomoćnog trenera u prvoj ekipi. S obzirom na to da će prvi trener ekipe biti Irfan Smailagić, moj dugogodišnji prijatelj, s kojim sam igrao jednu sezonu u Zametu prije 13 godina, nisam se mnogo dvoumio.


On je bio najbolje desno krilo svijeta, kao trener bio je alfa i omega svih uspjeha najbolje reprezentacije Hrvatske, a iznad svega je dobar i karakteran čovjek, tako da mi činjenica da ću učiti od njega daje veliki podstrek za budući rad - Riđićeve su riječi.

 

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
22/06/2009 09:55