beats by dre cheap

Zrinjski dobio teškog protivnika

Fudbaleri Zrinjskog, aktuelni šampioni Bosne i Hercegovine u drugom pretkolu Lige evropskih prvaka odmjeriće snage sa Slovanom iz Bratislave, odlučeno je na današnjem žrijebu u Nionu. Aktuelni šampion naše države, mostarski Zrinjski, saznao je ime protivnika u 2. pretkolu Lige prvaka, a to je prvak Slovačke, Slovan iz Bratislave. Nakon današnjeg žrijeba može se reći da je naš prvak imao dosta sreće te da se svi zajedno možemo nadati prolasku u 3. pretkolo.

 

Kada se uzme u obzir da su eventualni protivnici našem šampionu mogli biti Dinamo iz Zagreba, Partizan iz Beograda, austrijski prvak Salzburg, bugarski Levski, norveški Stabek, onda s pravom možemo reći da smo danas bili miljenici sreće. Međutim, nikako se ne smije pomisliti da Zrinjski u ovaj duel ulazi kao favorit jer Slovan je suvereno došao do titule u tamošnjem prvenstvu i sigurno je da će o putniku u 3. pretkolo Lige prvaka odlučivati nijanse. Proteklo prvenstvo Slovan je završio na 1. mjestu sa 70 bodova i gol razlikom 69:25, dok je na 2. mjestu završila Žilina.

 

Slovački fudbal je u ekspanziji, a o tome govori i podatak da se slovačka nacionalna selekcija nalazi na 1. mjesto kvalifikacione grupe 3 za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Slovačkoj reprezentaciji u leđa gledaju Sjeverna Irska, Češka i Poljska. U redovima nacionalnog tima Slovačke igraju i dva igrača Slovana i to oba napadača, Branislav Obžera i Pavol Masaryk.

 

Masaryk je s 12 pogodaka bio najbolji strijelac slovačkog prvenstva i za odbranu Plemića ovaj fudbaler biće najveća opasnost. U redovima Slovana pored domaćih i čeških fudbalera nastupaju i dva igrača iz Južne Amerike i to Argentinac Julio Cesar Serrano i Brazilac Diogo Pires. Serrano je u Slovan stigao iz Atletico Nueve, dok je Diogo došao iz brazilskog prvoligaša Santo Andrea.

 

Najveći uspjeh u svojoj bogatoj istoriji protivnik našeg šampiona u 2. pretkolu Lige prvaka ostvario je 1969. godine kada su u finalu tadašnjeg Kupa pobjednika kupova u Baselu pobijedili slavnu Barcelonu rezultatom 3:2. U bivšem Čehoslovačkom prvenstvu fudbaleri Slovana osvojili su osam titula, dok od samostalnosti Slovačke pet puta su podigli pehar namjenjen najboljoj ekipi u prvenstvu.

 

Prvi susret između Zrinjskog i Slovana na rasporedu je 14/15 jula u Mostaru, a revanš je sedam dana kasnije.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
22/06/2009 13:59