beats by dre cheap

Osimovi pomoćnici biće Memić i Gušo

Amaru Osimu, novom treneru FK Željezničar, koji se u ponedjeljak i zvanično vratio na klupu kluba sa kojim je jedno vrijeme harao našim šampionatom asistiraće Almir Memić i Adnan Gušo.

 

Memić je i u vrijeme prvog Osimovog mandata bio u stručnom štabu zajedno sa Kemalom Alispahićem i Milomirom Odovićem, dok će Gušo, doskorašnji A reprezentativac naše zemlje debitovati u ulozi trenera golmana. Gušo će zamijeniti Esada Ibrahimovića, koji je dugi niz godina bio zadužen za rad sa čuvarima mreže u premijerligašu sa Grbavice.   


Osim je razmišljao da u stručni štab angažuje i Odovića, ali je ovaj stručnjak trenutno zaposlen u FK Slavija (koordinator za omladinski pogon) pa je ova mogućnost otpala. Iako nije u stručnom štabu, Osimu će pomagati i Dželaludin Muharemović, legenda plavih koji u vrijeme vladavine prethodne Uprave obavljao funkciju sportskog direktora. Slične zadatke Đelo će imati i sada, odnosno njegov zadatak će biti kontakti sa igračima, eventualnim pojačanjima.


Već u narednim danima Đelu i Osima očekuje mnogo posla, jer slijede pregovori sa nekoliklo iskusnih i provjerenih igrača, koji su na listu želja Osima juniora. O njihovim imenima niko nije želio govoriti, a saznajemo da novi trener traži klasičnog gol igrača, stopera, te dvojicu fudbalera koji bi trebali popuniti desni i lijevi bok.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
23/06/2009 09:08