beats by dre cheap

Vraćaju se Avdić i Hošić

Fudbaleri Sarajeva, koji se nalaze na pripremama u Vitezu, jučer su imali slobodan dan, a u glavnom gradu Uprava kluba s Koševa završila je pregovore s Alenom Avdićem, igračem koji bi ih trebao pojačati pred nastup u Evropskoj i Premijer ligi BiH.  Nekadašnji fudbaler Sarajeva dogovorio je sa sportskim direktorom Senadom Merdanovićem detalje dvogodišnjeg ugovora, koji će biti potpisan pod uvjetom da ga u narednih pet dana ne zovnu čelnici Saba Baterija, iranskog kluba za koji je igrao u prošloj sezoni.


Bordo dres, i to nakon decenije izbivanja, mogao bi ponovo obući i Dženan Hošić, iskusni stoper koji se već nalazi s ekipom na pripremama. Hošić je još zimus trebao potpisati za Sarajevo, ali nije pošto je pregovore blokirao Velež. Sada je slobodan igrač, a prije nekoliko dana razgovarao je s Merdanovićem.


- Još se nismo dogovorili, ali nadam se da hoćemo. Voljan sam potpisati ugovor, to sam želio i prije pola godine, ali nije samo do mene. Uskoro bismo trebali porazgovarati o detaljima - kaže Hošić.


Iako nije ni imao ugovor s Veležom, Mostarci navodno potražuju naknadu, tvrdeći da su u Hošića uložili značajna sredstva. Kako saznajemo iz Nogometnog saveza BiH, Hošić kao slobodan igrač može potpisati ugovor s drugim klubom, ali bi u slučaju da Komisija za registraciju igrača podrži Velež u njihovim zahtjevima, Mostarci mogli pokrenuti odvojeni postupak. Blokade njegovog nastupa za Sarajevo ni u kojem slučaju ne može biti.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
24/06/2009 14:14