beats by dre cheap

Na Mediteranske igre sa kombinovanim sastavom

Kombinovana reprezentacija BiH danas putuje u Peskaru, gdje će od 26. juna do 5. jula nastupati na Mediteranskim igrama. Selektor Halid Demirović na ovo takmičenje neće voditi igrače koji su iznijeli najveći teret kvalifikacija, pa je stoga osnovni cilj na Igrama dobiti još par kvalitetnih igrača za najbolju selekciju.


- Nemamo velika očekivanja što se tiče plasmana, vidjet ćemo u kakvom sastavu će igrati ostale reprezentacije. Očekuje nas najmanje pet utakmica, što je dovoljan broj da saznamo ko od ovih igrača ima potencijal da konkuriše za najbolju selekciju i ko ima prostora za napredak. Volio bih kada bismo mogli proširiti fond kvalitetnih igrača - kazao je Demirović.


U Peskari će igrati ekipa koja je nastupala protiv Farskih Otoka u posljednjem kolu kvalifikacija.


- Priključit će se još Šarenac iz Krškog te golman Burić iz Maglaja. Protiv Farana ovaj sastav pokazao je da može odigrati kvalitetno, pogotovo odbranu. Kada su bekovsku liniju činili Divković ili Međić plus Halilbegović i Savić, djelovali smo solidno jer su oni imali prilike već ranije igrati. Sada ćemo nastojati uvesti i ostale igrače - dodao je Demirović.


                                               Spisak igrača


U Peskari će igrati Veselinov, Divković, Halilbegović, Buljugija, Grahovac, Velić, Kerezović, K. Savić A. Savić, Šijaković, Mikić, Međić, Vranješ, Šarenac i Burić. Reprezentacija danas autobusom kreće ka Italiji, a put traje 22 sata. Prvi meč igramo 27. juna s Turskom. U grupi su još Italija, Grčka i Tunis.

 

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
24/06/2009 14:19