beats by dre cheap

Definitivno: Suton ne želi igrati za BiH!

Bh. košarkaš Goran Suton donio je odluku da ne nastupa za reprezentaciju BiH koju očekuje nastup u baražu za plasman na „Eurobasket 2009“. Suton je rekao sudbonosno NE, ali je selektoru Bajramoviću to saopštio njegov brat!? 

 

Suton se mjesecima nije odazivao na selektorove pozive. Nije se udostojio ni porukom odgovoriti da je zauzet, na treninzima, u obavezama. Jednostavno, NIŠTA!


U jednom trenutku činilo se da je nestao sa lice zemlje, iako je dobro poznato da se priprema u ljetnom kampu u Americi i očekuje izlazak na NBA draft. Tako je bilo do sinoć kada je njegov brat selektoru Bajramoviću poručio da Goran Suton definitivno neće igrati za BiH.


- Nije me iznenadila odluka jer sam pretpostavljao da će se nešto slično dogoditi. No, iznenadilo me je da ponovo nisam pričao sa njim i da sam dobio pomalo neodređen odgovor. Znam samo da u ovom trenutku neće obući bh. dres, istakao je Bajramović.


Bh. selektor pokušao je od brata „izvući“ odgovor na pitanje da li će Suton igrati u nekim narednim godinama za BiH ili će možda prihvatiti poziv susjedne Hrvatske s obzirom da se njegovo ime našlo na spisku Jasmina Repeše.


- Njegov brat se nije izjasnio po tom pitanju. Nekako je sve ostalo obavijeno velom tajne. No, to i nije toliko bitno. U ovom trenutku nećemo računati na njega i najvažnije je da smo riješili tu nedoumicu, poručio je Bajramović.


BiH je tako, vjerovatno, izgubila još jednog igrača i to ne svojom krivicom. Pokušao je Bajramović sve, Kancelarija KS BiH takođe, ali se niko ne može silom natjerati na nešto što ne želi.


Suton ne želi BH dres!

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
25/06/2009 20:53