beats by dre cheap

Hadžibegić napustio Dižon

Kao što smo i najavljivali prije desetak dana, naš istaknuti fudbalski stručnjak i nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić napustio je klupu francuskog drugoligaša Dižona. Podsjetimo, bez Hadžibegićevog znanja nova uprava kluba odlučila je da otpusti njegove pomoćnike te da na transfer-listu uvrsti nekoliko igrača. Naravno, nekadašnji selektor BiH to nije želio trpiti pa je rastanak sa Dižonom, koji je završio prošlu sezonu na solidnom osmom mjestu, bio neminovan.


- Po povratku sa odmora u Sarajevu, razgovarao sam sa čelnicima kluba ponovivši im da tako ne mogu raditi ako žele da ostanem njihov trener. Oni nisu povukli svoje poteze, a ja sam ostao dosljedan i tako sam završio uspješnu priču sa Dižonom. Da je tako, potvrđuje činjenica da se upravo nalazim na ručku kod gradonačelnika Dižona, koji mi je na taj način želio iskazati zahvalnost za ono što sam uradio u klubu - rekao nam je Hadžibegić u telefonskom razgovoru iz Francuske.


Postoji mogućnost da se uskoro preseli u Afriku.


- Moj menadžer imao je kontakte sa fudbalskim federacijama Senegala i Kameruna, koje su pokazale zainteresiranost. Sada, da li će biti nešto od toga, teško je reći. Iskreno, u ovom trenutku eventualna avantura na Crnom kontinentu i ne zanima me previše. Želim što prije završiti poslove u Francuskoj i nastaviti odmor u Sarajevu - istakao je Hadžibegić.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
28/06/2009 09:45