beats by dre cheap

Mirza Teletović : Šanse da zaigram skoro i ne postoje

Na spisku koji će selektor Bosne i Hercegovine Mensur Bajramović objaviti danas, možda će se naći i ime Mirze Teletovića, ali krilo Tau keramike skoro sigurno neće zaigrati u baražu za Evropsko prvenstvo. Naime, klupski ljekari zahtijevaju od našeg košarkaša da se drži što dalje od igrališta pa bi se i pripremama viceprvaka Španije trebao priključiti poslije 20. avgusta, odnosno desetak dana nakon što se okupi ostatak tima. Razlog su česte povrede u finišu sezone zbog kojih je 23-godišnji Jablaničanin još na terapijama u Vitoriji pod nadzorom medicinskog tima Taua.


- Vrhunac je bila povreda zgloba u finalu. Stopalo mi je toliko nateklo da su mi morali rezati patiku, a osim toga, igrao sam pod tabletama protiv bolova. Volio bih da mogu pomoći reprezentaciji, za koju igram već šest godina, ali šanse da nastupim skoro i ne postoje. Ako je potrebno, izvinjavam se navijačima, ali iz ove kože ne mogu. Sve sam ovo prenio i selektoru, sa kojim sam u stalnom kontaktu - ističe Teletović.


Sa Tauom je Mirza osvojio Kup i Superkup Španije. U Euroligi su stigli do polufinala, a u prvenstvu do finala. Mirza je igrao odlično, ali žali za izgubljenom domaćom titulom.


- Nekada je potrebna i sreća. Eto, da nije ušla ona "trojka" beka Barcelone Bazilea u posljednoj sekundi prvog meča, sada bismo mi, vjerovatno, slavili - rekao je Teletović.


                                               Odbio sve ponude


Teletović potvrđuje da je po završetku sezone imao ponude iz NBA lige i Evrope, ali nije želio napustiti tim iz Vitorije, sa kojim je, nakon završnice španskog Kupa, u kojem je proglašen najboljim igračem, potpisao novi petogodišnji ugovor.


- Mislim da i ekipa i ja imamo još prostora za napredak. Želim ovdje osvojiti još mnogo trofeja - rekao je Teletović.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
29/06/2009 13:32