beats by dre cheap

Favoriti sigurni na startu

Favoriti su bili uvjerljivi na startu 16. ekipnog prvenstva Šahovskog saveza Federacije BiH, koje se od 27. juna do 3. jula održava u hotelu "Sedra" pored Cazina. U konkurenciji deset ekipa u Prvoj A-ligi apsolutni favorit je sarajevski Željezničar, u čijim redovima igraju velemajstori Zoltan Ribli (Mađarska), Bojan Kurajica (BiH) i Milan Draško (Crna Gora) te bh. reprezentativac Dalibor Stojanović, inače internacionalni majstor.


Željezničar je sa 4,5:1,5 u prvom kolu savladao Vogošću. Inače, bit će odigrano devet kola po Bergerovom sistemu uz tempo igre od 90 minuta po igraču. Svaka ekipa broji po šest članova, a u širem sastavu su po dvije rezerve. Isti sistem takmičenja važi i za Prvu B-ligu, u kojoj uvjerljivo izgleda ekipa Travnika, na čijoj je čelnoj ploči međunarodni majstor Esad Gorić.


U drugoj ligi, koja je otvorenog karaktera, nastupa 15 ekipa. Također se igra na šest ploča, ali je uvjet da jedan igrač mora biti junior. Očekuje se žestoka borba za prvo mjesto koje vodi u viši rang. Rezultati 1. kola Prve A-lige: Preporod (Zenica) - OŠK Živinice 1:5, Željezničar (Sarajevo) -Vogošća 4,5:1,5, Banovići - Čelik (Zenica) 3:3, Sarajevo - Goražde 4:2, Stari grad (Sarajevo) - Cazin 3:3.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
29/06/2009 13:32