beats by dre cheap

Asmir Begović dobija naš pasoš

Asmir Begović, golman engleskog Portsmoutha definitivno je odlučio da obuče dres sa državnim grbom Bosne i Hercegovine, piše Dnevni avaz.


Begović koji je do sada nastupao za mlađe selekcije reprezentacije Kanade, iduće sedmice će u Ambasadi BiH u Londonu predati zahtjev i potrebne dokumente za dobivanje novog pasoša, bez kojeg ne može nastupiti za naš državni tim.
Zanimljivo je da će u Begovićevom slučaju biti napravljena iznimka s obzirom na to da naša Ambasada, zbog prelaska na izdavanje biometrijskih pasoša, trenutno ne prima zahtjeve, potvrdili su nam ambasadorica u Londonu Jadranka Negodić i šefica konzularnog odjeljenja Enisa Hadžović.


- Napravit ćemo zakonski izuzetak i našem mladom sportisti izaći u susret. Čast nam je i zadovoljstvo da pomognemo našoj fudbalskoj selekciji u nastojanju da se domogne narednog Svjetskog prvenstva, a ujedno smo sretni što možemo zadržati još jednog građanina u državljanstvu BiH, izjavila je Negodić za Avaz.


Begović je još uvijek na godišnjem odmoru, a u Portsmouth dolazi u nedjelju navečer. Već u srijedu sa klubom odlazi na pripreme i ima samo dva slobodna dana da dođe u London i preda zahtjev za zamjenu pasoša s obzirom na to da mu je stari izdat 2000. godine.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
03/07/2009 14:03