beats by dre cheap

Sloboda se okreće mlađim igračima

Osim sa izmijenjenim igračkim sastavom, Fudbalski klub Sloboda će u novu sezonu ući i s izmijenjenim klupskim menadžmentom. Naime, nakon ostavke Enesa Mešanovića na mjesto sportskog direktora njegov posao će obavljati Mersed Kovačević, proslavljeni igrač Slobode, a koji je do sada obavljao funkciju direktora Škole fudbala.


Tako će Mešanović preuzeti dužnost direktora marketinga, a dosadašnji v.d. direktora Zdenko Jurić službeno će postati direktor kluba, nakon što je prije dva mjeseca ostavku na to mjesto podnio Ćamil Čustović. U klubu s novim-starim imenima na rukovodećim mjestima i dalje žele zadržati isti kurs, a to je Sloboda u vrhu tabele s tim da će se novi sportski direktor bazirati na poboljšanje uslova rada mlađih selekcija iz kojih već duži period do prvog tima dolazi mali broj igrača spremnih za premijerligaška iskušenja. 


Predsjednik Salih Šabović je kazao da je shodno zaključcima Skupštine kluba počela rekonstrukcija Upravnog odbora u kojem će iz dosadašnjeg sastava ovog tijela ostati pored njega još Nermin Čolić, Rasim Lapandić i Davud Zahirović. Mjesta u novom Upravnom odboru bit će službeno ponuđena direktorima tuzlanskih direkcija javnih poduzeća, a planirano je da u Upravi kluba budu i predstavnici medija te navijača.


Sportski direktor će ponuditi prijedlog reorganizacije omladinskog pogona, a klupska Komisija sistematizaciju radnih mjesta u drugim segmentima kluba kojom će velikim dijelom biti smanjen broj radno angažiranih u klubu.


Kada je prva ekipa u pitanju, jučer su jednogodišnje ugovore sa Slobodom potpisali bivši igrač Senad Mujić, koji je zadnju sezonu igrao u Laktašima i Denis Mujkić, golman koji je na još godinu dana produžio ugovor s klubom.


Ekipa će trenirati u Tuzli do 9. jula kada ide na turnir u Čakovec, gdje će odmjeriti snage s domaćinom Međimurjem, Varteksom te slovenskom Naftom iz Lendave.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
03/07/2009 18:02