beats by dre cheap

Romanija ipak u Prvoj ligi

Fudbalski klub Romanija će u narednoj sezoni igrati u Prvoj ligi Republike Srpske, iako je osvojila 2. mjesto iza Napretka iz Donjeg Šepka. Disciplinska komisija FSRS juče je objelodanila odluku u "slučaju Napredak" zbog nepravilnog nastupa igrača Danijela Milojevića. Klubu iz Donjeg Šepka je oduzeto šest bodova, što automatski znači da je ekipa iz Pala prvak Druge lige, grupa istok i prelazi u viši rang.

 

- U prvom redu smo se bazirali na zaštitu regularnosti takmičenja. Igrač Milojević je registrovan u FS Kanade i nije imao pravo nastupa za Napredak. Kad bi igrači mogli tako da iskaču iz sistema, došlo bi do opšteg haosa. Nepravedno je da neko ubira rezultate na račun tuđeg igrača. Propisi su više nego jasni - rekao je predsjednik Disciplinske komisije FSRS Čedo Raković.

 

Ova odluka je donesena još u prošli četvrtak, ali tek je juče objelodanjena.

 

- Trebalo je još da prikupimo određene argumente, a vodeći se činjenicama i prikupljenim materijalima ljudi iz Napretka su jednostavno morali da znaju gdje im je igrač u toku jesenjeg dijela sezone. FK Napredak ima pravo žalbe u narednih deset dana na ovu odluku Apelacionoj komisiji - kazao je Raković.

 

Predsjednik FK Napredak Radivoj Lazarević je na jučerašnju odluku ima sljedeći komentar:

 

- Čestitam Romaniji ulazak u Prvu ligu RS i želim joj puno sreće u novoj sezoni. Ma kakav god savez bio, legalista sam i poštovaću svaku odluku FSRS, s obzirom na profesiju kojom se bavim. Odluku još nismo napismeno dobili, a da li ćemo se žaliti vidjećemo. Naš klub želi da dođe do rješenja ove situacije.

 

Prvi čovjek drugoligaša iz Donjeg Šepka je istakao i ovo:

 

- Sve me ovo podsjeća na vrijeme kada je sve i svja u FSRS bio Savo Popović i kada se desio "slučaj Janja". Napredak čista obraza nastavlja takmičenje u okvirima FS Republike Srpske, bez obzira o kojem se rangu radi.

 

U Romaniji tvrde da je pravda zadovoljena.

 

- To što smo bili inicijatori rješenja ovog slučaja nema nikakve veze s našim plasmanom. Želimo da se poštuju fudbalska pravila i propisi. Igrač Milojević nije ima pravo nastupa za Napredak. našom žalbom smo prije svega željeli da pomognemo FSRS da zavede red. Od prvog trenutka smo imali veliko povjerenje u instituciju zvanu FSRS - rekao je predsjednik Romanije Dragan Petković. 

 

Sloga DIPO u minusu

 

Disciplinska komisija FSRS izrekla je kaznu i drugoligašu Slogi DIPO iz Gornjih Podgradaca. Zbog "švercovanja" fudbalera Jablanice, Veljka Tendžerića, na susretu drugoligaškog zapada u Omarskoj. Podgradčani će morati da plate 1.000 maraka. U narednoj sezoni startovaće sa minus šest bodova. Predstavnik Sloge DIPO na pomenutom meču Radenko Petrović suspendovan je godinu dana, kao i delegat istog Darko Mišić iz Šamca.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
09/07/2009 07:53