beats by dre cheap

Osima ne brine igra nego pristup

Prvi dio priprema Željezničar je okončao uvjerljivim porazom od Zrinjskog u Mostaru. Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine deklasirao je ekipu sa Grbavice sa 5:1 i tako najavio da potpuno spremno dočekuje utakmice Lige prvaka. S druge strane, trenera Željezničara Amara Osima nije previše zabrinuo visok poraz. On čak smatra da ova utakmica može imati dobre posljedice.


- Znali smo šta nas čeka, ali nismo bježali od utakmice. Njima u vakat, nama u nevakat, razlika je drastična, oni su već spremni za sezonu. Dobro je da su naši igrači vidjeli kako je u duelu sa boljom ekipom, koja kažnjava svaku grešku. Istina je da su bili umorni i griješili više, ali je i to dio priprema. Morali smo pružiti priliku nekim igračima na probi, uigravati se - govori Amar Osim.


Ono što je najviše razočaralo menadžera "Plavih" jeste pristup pojedinih fudbalera.


- Vidio sam da imaju naviku da gube, kao da je to potpuno normalno i očekivano. Bez obzira na to što je ovo bila prijateljska utakmica, takav pristup je neshvatljiv. Kapacitet revolta im je ravan nuli - rekao je Osim.


U subotu protiv Lokomotive


Ekipa Željezničara danas se vraća iz Međugorja u Sarajevo, a u subotu će učestvovati na turniru u Slavonskom Brodu. Protivnik Želje je novi hrvatski prvoligaš Lokomotiva iz Zagreba. Završni dio priprema najvjerovatnije će biti obavljen ponovo u Međugorju, uz odigravanje nekoliko utakmica.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
09/07/2009 17:38