beats by dre cheap

Bosna podržava Đonlagićev stav

Inicijativa člana Predsjedništva Košarkaškog saveza BiH Mirsada Đonlagića o smanjivanju broja stranaca, odnosno o izmjeni propisa prema kojima je bh. klubovima prije početka sezone dozvoljen neograničen uvoz igrača iz Srbije i Hrvatske, nije prošla bez reakcija. Prva stiže iz našeg najtrofejnijeg kluba Bosne ASA BH Telecoma, čiji direktor Admir Bukva kaže da je to jedino rješenje koje može donijeti napredak bh. košarci.


- Svi su klubovi opterećeni rezultatom pa i Bosna. Često je lakše dovesti koliko-toliko provjerenog stranca nego gurnuti u vatru mladog domaćeg igrača. Svjestan sam da bi takav potez i nama stvorio problem u početku, ali apsolutno podržavam Đonlagićev stav. Garantiram da nam liga ne bi bila ništa manje kvalitetna od sadašnje - ističe Bukva.


On dodaje da se u Bosninom omladinskom pogonu u ovom momentu, uz ostale igrače, nalazi i desetak talentiranih mladića sa područja cijele Bosne i Hercegovine, za koje u klubu vjeruju da će u dogledno vrijeme konkurisati za seniorski tim.


Inače, delegacija KK Bosna otputovala je u Zagreb, gdje će danas biti obavljeno žrijebanje parova za iduću sezonu regionalne NLB lige.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
10/07/2009 18:28