beats by dre cheap

Povratnici i trojica novajlija?

Danas će na konferenciji za novinare, koja je planirana za 14 sati u Fojnici gdje se Velež nalazi na pripremama, Rođeni predstaviti novajlije u odnosu na prošlu sezonu. No, u Titovoj 87 prilično su tajnoviti – nitko ne zna točno koji će igrači danas staviti potpis na ugovore.


Nije teško zaključiti da će to biti većinom povratnici u crveni dres. Vratar Emir Hadžiđulbić se nakon sezone u Modriči vratio u staro jato, a isto je učinio i Admir Kajtaz nakon jedne godine u sarajevskom Olimpiku. Opet je tu i Asim Škaljić, koji je preko Veleža stigao do dresa A reprezentacije, kasnije igrao u Sionu i Chiassu, a vjerojatno će se Rođenima pridružiti i Mustafa Kodro i Elvis Ćorić, koji su lani nosili dres Zvijezde.

 

No, osim nabrojanih, sigurno je da će se javnosti danas predstaviti najmanje trojica nogometaša koji su proteklih deset dana bili na probi u Fojnici. Tamo ih je ukupno bilo dvanaest, a Abdulah Ibraković izdvojio je trojicu, no njihova imena ne želi reći prije današnjeg predstavljanja.


- Lista još uvijek nije konačna, možda se dogode neke promjene, tako da je bolje da sačekamo da se vidimo u Fojnici, misteriozan je bio Ibraković, koji i pored našeg inzistiranja nije želio otkriti imena.


A do njih je došao na osnovi svakodnevnog rada u ovom srednjobosanskom gradiću, ali i dvije utakmice. Naime, nakon što su na “otvaranju” sezone savladali Fojnicu, u četvrtak su Rođeni i u svom drugom kontrolnom dvoboju slavili, ovaj put nad visočkom Bosnom 2:0. Strijelci su bili Admir Kajtaz i Sandi Berić, jedan od onih koji su stigli na probu.

 
- Radi se o korpulentnom napadaču, koji je do sada igrao u nekoliko slovenskih klubova, škotskom Dundee Unitedu te prošle sezone u Laktašima. Ipak, ne mogu vam potvrditi da je on jedan od onih koji će potpisati ugovor, nije se dao prevariti Ibraković.


Ako već moramo čekati na imena prinova, zanimalo nas je kako je Ibraković s klupe vidio sudar s trećeplasiranom momčadi Prve lige Federacije.


- Ne želim da ispadne da sam stalno nezadovoljan, ali opet smo odigrali slabije nego smo trebali. Sve što sam tražio je agresivnost, ali je ona opet izostala. Umor jest očigledan i očekivan, ali ipak se mora pokazati malo više volje i želje, ukratko je ispričao Ibraković, dodavši kako je najmanje zadovoljan učinkom veznog reda.


- Igramo sporo, previše sporo, pogotovo kada je sredina u pitanju. To je naš najveći problem u ovom trenutku, ali imamo dovoljno vremena da ga riješimo.


Pitanje je hoće li se rješenje ovog problema tražiti na tržištu ili u već postojećem kadru.


- Prije svega bismo već danas ili sutra trebali znati konačni status Danijela Majkića. Tek onda ćemo razmišljati o eventualnom pojačavanju, zaključio je Ibraković.


Džafić još na čekanju


U Mostaru još uvijek iščekuju vijesti kada je u pitanju Adin Džafić, mladi reprezentativac naše zemlje. Prema onome što se može pročitati na neslužbenim internetskim stranicama, on je na probama između Arminie i Karlsruhera. No, obje ove momčadi odigrale su po jednu službenu test utakmicu, a Džafića nije bilo niti u jednom od sastava.


U obrani velika konkurencija


Ibraković je prije svega ojačao zadnji red – doveden je novi vratar (Hadžiđulbić), a s dolaskom Asima Škaljića i Admira Kajtaza konkurencija se povećala. Nije nemoguće da danas ugovor potpiše i Milan Knežević, desni bočni koji je lani nastupao za Olimpik. Dobar dojam na probi navodno je ostavio i Adnan Ejupović, koji je stigao iz SAD-a, a igra na poziciji stopera, pa ako se i njega odluče ostaviti, Mostarci će imati barem osam nogometaša koji konkuriraju za četiri mjesta u zadnjem redu.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
11/07/2009 17:25