beats by dre cheap

Sakib Omerović : U decembru se vraćam u Dubai

Nakon što je završio epizodu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, povremeni rukometni reprezentativac BiH Sakib Omerović vratio se u našu zemlju, a uskoro bi, kako kaže, trebao dogovoriti privremenu saradnju sa jednim ovdašnjim premijerligašem.


- Igrao sam u El-Ahliju u Dubaiju i bilo mi je odlično. Osvojili smo trofej i svi su bili zadovoljni mojim igrama. No, u Emiratima smanjuju broj stranaca i sada će u klubu moći igrati samo jedan inozemni igrač. Zbog toga se sigurno ne vraćam u El-Ahli, ali ću u decembru prije nego što počne sezona, vjerovatno, potpisati za neki drugi klub. Pruža mi se izuzetna prilika da naplatim sav svoj dosadašnji trud i neću je propustiti - kazao nam je Omerović.


U međuvremenu, u BiH bi odigrao polusezonu tako da bi spreman otišao natrag, u Dubai.


- Već pregovaram sa nekoliko naših klubova i nekome ću pomoći u prvom dijelu sezone. Izvjestan mi je novi angažman u Emiratima, tako da se ovdje ne bih vezao na duži period - dodao je Omerović.


Ne tako davno, kao član Bosne i reprezentativac BiH, Omerović je važio za jednog od najboljih odbrambenih igrača koje imamo mada je prije toga slovio za igrača koji svojim golovima odlučuje utakmice. Kaže da je sada, kao 29-godišnjak, u najboljem igračkom periodu i da još nije rekao "zbogom" našem državnom timu.


- Nije do mene, ja sam uvijek tu na raspolaganju - kazao je Omerović.


Salman i Anisimov


- U Dubaiju su sa mnom supruga i sin tako da mi nije teško palo to što sam daleko od kuće. U ovom gradu, koji je pravi raj na zemlji, mnogo je naših ljudi. Često sam bio na piću sa Nerminom Salmanom, članom uprave Bosne SO.


Čovjek je strašno cijenjen i nevjerovatno koliko ima veza sa ljudima. U jednom klubu je nastupao i moj bivši saigrač iz Sloge Valentin Anisimov, ali je imao nezgodnu povredu, koja ga je skupo koštala - ispričao nam je Omerović.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
11/07/2009 17:25