beats by dre cheap

Zoranu Deketu napukla kost na ruci

Čelik je u Modriči ubilježio novi poraz u pripremnim utakmicama (1:3), ali više od poraza brine saznanje da se od novajlija, barem za sada, kao jedino istinsko pojačanje nameće Banjalučanin Zoran Deket. S druge strane, raduje činjenica da su dvojica juniora, Aldin Šišić i Kenan Horić, ponovo iskoristili nedostatak kvalitetnih igrača i nametnuli se za prvi tim.


- Zato smo, uostalom, Šišića i Horića i ostavili da treniraju s nama. Nažalost, Deket je u Modriči zadobio manji lom kosti na ruci, zbog čega će morati pauzirati narednih sedam dana - kaže trener Ivo Ištuk i ističe da su i nakon ove utakmice ostali isti problemi.


Svi u klubu dodatno su se angažirali na pronalasku igrača koji bi mogli biti pojačanja.


- Denijal Rizvanović, koji je tek stigao, na prvi pogled fino izgleda. Ako zadovolji, mogao bi nam biti rješenje za poziciju stopera - dodaje Ištuk.


Narednu pripremnu utakmicu Zeničani će odigrati u utorak u Sanici kod Ključa.


Purić definitivno odlazi


Utakmicu u Modriči između svoja dva bivša kluba s tribina je promatrao i Dario Purić. On će za nekoliko dana i zvanično postati bivši igrač Čelika.


- Sve je dogovoreno sa češkim Slovanom iz Libereca, za koji sam odigrao nekoliko kontrolnih utakmica. Dobio sam i ponudu. Trenutno treniram s Modričom, jer su mi iz Čelika, pošto je realizacija transfera izvjesna, dali dozvolu da mogu ostati kod kuće do odlaska u Češku - kaže Purić.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
12/07/2009 18:16