beats by dre cheap

Tanović: Želja je plasman među prvih pet

Sa sutrašnjim danom za Rođene počinje druga faza priprema za iduću sezonu. “Obnovljeni” Upravni odbor ispunio je većinu želja trenera Abdulaha Ibrakovića, no sada je na njemu i njegovim pomoćnicima da stvore momčad koja može ispuniti ambicije Rođenih u idućoj sezoni. No, prije svega, postavlja se pitanje koje su to ambicije Veleža.

 

Mostarci su prošle godine nakon velike organizacijske i financijske krize bili jedan od glavnih konkurenata za ispadanje, zatim, nekoliko mjeseci bili otpisani, da bi se u posljednjem kolu uspjeli spasiti i sačuvati premierligaški status. Ovu sezonu nisu počeli ništa bolje – imali su jednake probleme s organizacijom, no sve se uspjelo završiti pozitivno. Ipak, ostaje pitanje je li se to dogodilo na vrijeme, i može li se pred ovu momčad postavljati bilo kakav imperativ rezultata.


- Mi smo ispunili gotovo sve što je planirano kada je u pitanju organizacija kluba i stvaranje momčadi za ovu sezonu. Naravno da sve to diktira i ambicije. Ne želimo stvarati preveliki pritisak na momčad, ali u čitav ovaj projekt smo ušli kako bismo digli Velež iz učmalosti. Kako sam govorio i ranije, svi kojima Velež nešto znači, zasitili su se borbe za ostanak i ove, ali i idućih sezona, takav rasplet moramo izbjeći, objasnio je direktor kluba Sedin Tanović, a onda otvoreno kazao što on očekuje od tima ove sezone:


- Mislim da imamo dobru momčad i da možemo postaviti visoke ciljeve. Vratili smo nekoliko provjerenih igrača koji su ponikli u našoj nogometnoj školi i imamo jednu kombinaciju iskustva i mladosti, gdje neki mladi igrači imaju više od 100 utakmica u Premier ligi. Prvenstveni cilj je da idemo naprijed u odnosu na dosadašnje sezone, ali iskreno mislim da možemo biti iznad petog mjesta, što u budućnosti moramo postavljati kao cilj svake sezone. Tek smo krenuli u reorganizaciju kluba i stvari se naravno ne mogu promijeniti preko noći. U razgovoru s igračima objasnili smo im da želimo stabilan rezultat i njihovo maksimalno zalaganje i borbenost. U slučaju da odigramo iznad očekivanja, da nakon jesenskog dijela sezone ostvarimo dobar rezultat, na zimu ćemo se eventualno dodatno pojačati i krenuti u borbu za sami vrh.


Sve što Tanović govori, zvuči jako lijepo, ali za Veležove navijače sve su to za sada samo riječi. Rođeni od kada se igra zajednička Premier liga, nikada nisu bili bolje plasirani od devetog mjesta, dok su posljednji put u vrhu bili još u sezoni 2000./2001., kada su završili kao peti.


U srijedu u Jablanici


Prema planu, Velež će u srijedu u Jablanici odigrati treću pripremnu utakmicu protiv drugoligaša Turbine. Nakon toga 18. i 19. srpnja slijedi turnir u Doboj Istoku, na kojem sudjeluju istoimeni domaćin, Sarajevo i Bratstvo iz Gračanice. S obzirom da je Memorijalni turnir “Mustafa Hukić” u Tuzli po svemu sudeći otkazan, Rođeni će posljednji vikend pred prvenstvo popuniti nastupom na turniru u Jelahu. Inače, plan je da Mostarci razdoblje između ova dva turnira provedu u Brčkom.


Još se čeka napadač


U srijedu će u Jablanici Abdulah Ibraković prvi put imati na raspolaganju gotovo cjelokupnu momčad s kojom će ući u prvenstvo. Ipak, teško je očekivati da ćemo i u ovoj utakmici vidjeti sastav koji je najbliži onome koji će istrčati protiv Travnika. Još uvijek se čeka dolazak jednog napadača, a Ibraković se nada kako bi se to moglo dogoditi već do kraja ovog radnog tjedna.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
13/07/2009 17:03