beats by dre cheap

Marković: Očekuje me ogroman posao

Nenad Marković ponovo se vraća u Panionios. Nekadašnji košarkaš i trener sarajevske Bosne i reprezentacije BiH dogovorio je saradnju na dvije plus jednu sezonu sa grčkim klubom, koji je prošlog ljeta bio prisiljen napustiti iako je napravio podvig i uveo Atinjane u Euroligu. Šefovi Panioniosa odlučili su tada angažirati Srbijanca Aleksandra Trifunovića, ali su sezonu poslije, nakon što su pali na šesto mjesto u grčkom prvenstvu, ponovo pozvali bh. trenera.


- Vraćam se u Panionios, u kojem je promijenjeno i rukovodstvo, jer je klub sada preuzela garnitura koja ga je već vodila devedesetih godina prošlog stoljeća. Uskoro odlazim u Grčku kako bih zvanično potpisao ugovor te riješio pitanje saradnika u stručnom štabu. Očekuje me ogroman posao, jer Panionios trenutno ima pod ugovorom samo jednog igrača. Budžet je prepolovljen u odnosu na prošlu sezonu pa ni ambicije nisu pretjerano velike, ali smo i ranije imali osmi budžet u ligi pa smo, na kraju, bili treći - ističe Marković.


Iako poslije odlaska iz Panionisa nije bio aktivno angažiran, Marković kaže da je pomno pratio zbivanja u košarci te očekuje da će na tržištu pronaći adekvatne igrače. Sarajevskim ljubiteljima košarke Marković bi se mogao predstaviti sa novom ekipom krajem septembra na Memorijalu "Mirza Delibašić".


- Sa Bosninim direktorom Admirom Bukvom postigao sam načelni dogovor, ali s obzirom na to da sa ljudima iz Panioniosa tek trebam napraviti plan priprema, još ne mogu potvrditi da ćemo zaista i nastupiti na turniru - rekao je Marković.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
14/07/2009 07:33