beats by dre cheap

Bajramović riješio problem plejmejkera?!

Nakon otkaza Saše Vasiljevića, košarkaša grčkog Kolososa, iz tabora košarkaške  reprezentacije BiH napokon stižu lijepe vijesti. Naime, Mensur Bajramović,  selektor košarkaške reperezenatcije BiH uputio je naknadni poziv Marku Popoviću članu Vojvodine koji igra na poziciji plejmejkera, dok je Zlatko Jovanović novi igrač " studenata" dobio dozvolu za izdavanje državljanstva BiH.

 

- Imali smo samo dva igrača na poziciji jedinice a to su Nemanja Gordić i Jovanović. Međutim, Gordić ima lakšu ozljedu i nismo ništa željeli prepusiti slučaju. Popović je prihvatio poziv i uskoro će se priključiti reprezentaciji. Vidjet ćemo koliko nam on može pomoći u baražu. Što se tiče Jovanovića samo je bilo pitanje vremena kada će mu Ministarstvo civilnih poslova BiH odobriti izdavanje državljanstva. Bili smo suočeni sa mnogim otkazima, ipak na kraju se sve dobro završilo - kazao je Bajramović.

 

Naša reprezentacija će u sklopu priprema za utakmice predstojećeg baraža, za plasmana Eurobasket 2009. u Poljskoj, odigrati tri kontrolna meča sa Mađarskom (17. i 18. jula) a poslije toga izabranici Mensura Bajramovića, selektora košarkaške reperezenatcije BiH, 26. jula snage će odmjeriti sa reprezentacijom Crne Gore.

 

- Zadovoljan sam pripremama jer sve ide prema planu. Ipak, treba se još puno raditi kako bi ispravili neke sitnije greške. Uvježbavali smo neke taktičke zamisli koje ćemo pokušati primjeniti u kontrolnim utakmicama. Rezultat jeste bitan, ali to nam nije baš i primarni cilj. Želimo što bolje uigrati tim za utakmice sa Portugalom i Belgijom - istakao je selektor Bajramović.

 

Tri pobjede Portugala

 

Reprezentacija Portugala, naš protivnik u baražu za plasman na EP u Poljskoj 2009., pobjednik je košarkaškog turnira na kojem su bili domaćini. Portugal je u prvom meču savladao Angolu rezultatom 68:64. U drugoj utakmici naši protivnici bili su bolji od Finske 67:59, dok su posljednjeg dana turnira pobijedili Brazil sa 77:73. Najbolji strijelac i skakač bio je Andrade, dok Costa najbolji asistent.

 

Belgijanci u Americi

 

Košarkaška reprezentacija Belgije, drugi naš protivnik u baržu također je počela sa pripremama u Dallasu (SAD). U kampu i dalje nema Axel Hervella i Thomasa van den Spiegela za koje je neizvjesno hoće li se uopšte priključiti A timu. Međutim, reprezentaciji se pridružio Didier MBenga centar Lakersa. Belgija će nakon povratka odigrati sedam prijateljskih utakmica sa: Francuskom, Austrijom, Češkom, dok će sa Novim Zelandom i Bugarskom Belgijanci odmjeriti snage po dva puta.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
15/07/2009 07:09