beats by dre cheap

Prijatelji Ameli

Dana 15. 07. 2009. godine navršava se dvije godine od smrti jedne od najboljih bosanskohercegovačkih rukometašica Amele Dizdarević.

 

15. 07. 2007. godine nakon teške bolesti nekadašnja reprezentativka Bosne i Hercegovine i trener ženske rukometne reprezentacije naše države, Amela Dizdarević, izgubila je najtežu bitku i zauvijek nas napustila. Sportska javnost i svi ljubitelji rukometa u našoj zemlji, a posebno u Mostaru, tog tužnog dana ostali su u najmanju ruku šokirani preranim odlaskom legende bosanskohercegovačkog rukometa.


Njene saigračice iz ženskog rukometnog kluba Galeb i reprezentacije nikada Amelu nisu zaboravile, a to dokazuju i organiziranjem utakmice u njenu čast. Prijateljski susret između Galeba i Amelinih saigračica iz ženske reprezentacije BiH na rasporedu je sutra u Dvorani Mithat Hujdur – Hujka u Sjevernom logoru u Mostaru, a prije utakmice organiziran je i posjet mezarju Sutina, gdje je Amela ukopana.


Amela Dizdarević jedna je od najboljih rukometašica koje je dala naša država. Svoje prve rukometne korake napravila je u rodnom Mostaru, odakle kao velika nada seli u splitsku Dalmu. Nakon Dalme rukometni put Amelu vodi u Zagreb, odnosno u Lokomotivu, gdje pruža sjajne igre koje su na njenu adresu privukle veliki broj inostranih ponuda. Amela izabire njemački Licelinden, s kojim osvaja četiri nacionalna prvenstva i evropski Kup pobjednika Kupova. U rodni Mostar i svoj Galeb vraća se 2001. godine. Galeb pod njenim vodstvom tri puta igra u evropskom Challenge Cupu, a kao kruna njene uspješne karijere je osvojena titula prvaka BiH sa Galebom 2004. godine. 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
15/07/2009 07:48