beats by dre cheap

Vlastimir Jovanović : Uspjeh dugujem Slaviji

Vezista Slavije i jedan od najboljih fudbalera premijerligaša iz Istočnog Sarajeva u prošloj sezoni, Vlastimir Jovanović, bez velike pompe je promijenio sredinu. Odlične igre u Prvenstvu i Kupu BiH, te nastupi za A reprezentaciju BiH nisu prošli nezapaženo, pa i ne čudi što je mladi Dobojlija bio na meti brojnih klubova. Najkonkretnija ponuda stigla je iz Manise, novog turskog prvoligaša.

 

- Imao sam nekoliko solidnih ponuda iz premijerligaških klubova, ali i inostranih. Manisa je ponudila najbolje uslove, pa sam bez dvoumljanja odlučio da pređem u redove novog turskog prvoligaša. Prezadovoljan sam transferom, a dobro sam prihvaćen i od strane saigrača. Malo teže mi ide jezik, ali imam prevodioca koji mi dosta pomaže ovih prvih dana u Turskoj - kaže Jovanović.

 

Ekipa Manise je trenutno na pripremama na planini Isparta, kod Antalije, a polovinom jula slijedi selidba u Holandiju.

 

- Pakleno se radi na pripremama, a za razliku od našeg fudbala, igra se dosta oštro, čak i na treninzima. Organizacija kluba je odlična, a ovogodišnje ambicije su da budemo u sigurnoj zoni, odnosno među prvih deset - rekao je Jovanić za "Fokus".

 

Ambicije povremenog reprezentativca BiH su da se izbori za status stalnog člana A selekcije BiH, ali i da napreduje u fudbalskoj karijeri.

 

- Prije svega moram naglasiti da sam proveo prelijepe tri godine u Slaviji i za to vrijeme mnogo naučio. Sa svojim, sad već bivšim klubom, zabilježio sam nastupe na međunarodnoj sceni, osvojio pobjednički pehar u Kupu BiH i titulu vicešampiona BiH. Zahvaljujući dobrim igrama u Slaviji, dobio sam i poziv za A reprezentaciju BiH, pa je logično da mi je želja da se u narednom periodu nametnem selektoru. Mislim da ću igrama u Manisi uspjeti da ostvarim svoje namjere i da će ovaj klub biti odskočna daska u mojoj karijeri - očekuje Jovanović.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
17/07/2009 07:00