beats by dre cheap

Ždrijeb za BH stonotenisere

U Pragu je 16. jula izvršen žrijeb za ETTU kup u stonom tenisu muškarce i žene za sezonu 2009/2010. Bosna i Hercegovina u muškoj konkurenciji ima dva predstavnika u ETTU kupu i jednog predstavnika u ženskoj. Dva  predstavnika iz Bosne i Hercegovine u muškoj konkurenciji su Aladža i Vogošća. Stonoteniseri sarajevske Aladže igrat će u Austriji u Grupi 2, dok će ekipa Vogošće gostovati u Španiji u grupi 5.


U grupi 2 Aladža će se sudariti sa omaćinom SPG Muhringer Montage Welsom, te Špancima Irun Leka Enea, Crnogorcima iz STK Mojkovac i Poljacima iz KU AZS Politechnika Rzesow. U grupi 5 uz domaćina Arteal Tenis De Mesa, STK Vogošća igraće i sa Rosa - Popovo iz Bugarske, Atlas Aglanzsias sa Kipra i AA Drink/FVT Rotterdam z Holandije.


Muškarci će svoje mečeve igrati 29. i 30. avgusta, a tri najbolje ekipe iz svake grupe idu u slijedeću fazu takmičenja koja se igra 3. i 4. oktobra.


Stonoteniserke Želje putuju u Mađarsku


Jedine predstavnice iz Bosne i Hercegovine u ženskoj konkurenciji koje će nastupiti u Evropskom kupu su stonoteniserke sarajevskog Željezničara, koje će gostovat u Mađarskoj i igrat će u grupi 6.

Naše djevojke igraju protiv domaćina Postas Sport Egyesuleta, ruskog Sdushor 13, te rumunske CS Vointa Galati. Mečevi će će igrati 3. i 4. oktobra ove godine.


Od timova iz regiona u ETTU kupu nastupaju i predstavnice Srbije, STK Vojvodina iz Novog Sada koji je domaćin grupe 1, sa predstavnicama Italije, Belgije, te Slovačke. Čast Crne Gore braniće stonoteniserke iz podgoričke Budućnosti koje u grupi 7 igraju u Rusiji, a uz njih i domaćine tu su i stonoteniserke iz Portugala i Engleske.


Samo najbolja ekipa iz svake grupe plasirat će se u slijedeću fazu takmičenja.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
19/07/2009 07:31