beats by dre cheap

Mađari otvorili oči

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak je u Zalaegeršegu izgubila od domaće reprezentacije Mađarske sa 60:87, što je bez sumnje jedan od najtežih poraza u historiji našeg državnog tima, imajući u vidu rejting protivnika. Mađari su nas ponizili i bez svog najboljeg košarkaša posljednjih godina, centra Martona Badera (211 cm, 29 g), koji nije igrao zbog povrede.


Slaba utjeha može nam biti to što su Mađari u prvom dijelu proteklih kvalifikacija kod kuće dobili Italiju (68:64), koju su na taj način i poslali u baraž, te Bugarsku (87:86), koja će u septembru igrati na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.


Opravdanje ne može biti ni to što su naši imali problema sa sastavom, ni to da je u dvorani bilo vruće te da je sudijski kriterij išao naruku domaćinima... Poraz od 27 razlike od Mađarske, koja se priprema za nastup u baražu za opstanak u A diviziji, u kojem će se boriti sa Češkom Republikom, Estonijom i Ukrajinom, ne može se ničim opravdati.


Umjesto alibija, iz ove utakmice treba izvući pouke. To su selektor Mensur Bajramović, njegovi saradnici i izabranici već učinili, probudivši se u drugom meču, u subotu navečer, kada su se barem malo uspjeli revanširati pobjedom 91:85, i to nakon što su u prvom poluvremenu vodili i sa 19 poena razlike.


Mađarskih minus 27 lako ćemo i sa zadovoljstvom oprostiti našim reprezentativcima ako 5. avgusta, u prvom susretu baraža, trijumfujemo na gostovanju kod Portugala koji je, i zbog činjenice da je igrao na posljednjem Evropskom prvenstvu u Španiji, svakako ozbiljniji protivnik. Sudeći prema sastavu, nema sumnje da naš tim ima kvalitet da bude prvi u grupi s Portugalom i Belgijom, ali to će u avgustu trebati i dokazati.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
21/07/2009 07:25