beats by dre cheap

Bilo je loše na startu, ali iz dana u dan sve smo bolji !

Zenički Čelik u četvrtak se vraća iz Zavidovića gdje je ekipa Ive Ištuka posljednjih dana brusila formu za start novog prvenstva. S obzirom na veliki odliv igrača u ljetnoj pauzi, za razliku od starta priprema, situacija sada izgleda daleko bolja.

 

- Na startu priprema je bilo vrlo loše, međutim, kako vrijeme odmiče sve smo bolji i sigurniji. Imat ćemo opet respektabilnu ekipu - kaže Nermin Jamak, veznjak koji je prošao kompletnu omladinsku školu na Grbavici, ali zahvaljujući "stručnjacima" koji su defilovali proteklih godina "dolinom ćupova", šansu da pokaže šta i koliko zna dobio je tek na Bilinom polju, i maksimalno je iskoristio.

 

- Jednostavno u Zenici igram bez pritiska, koji je proteklih godina sputavao, ne samo mene, već i većinu ostalih, pogotovo mladih igrača Željezničara. Vjerovatno igram i dobro čim su mi u klubu ponudili saradnju na još godini i pol dana, što sam i prihvatio - kaže, uprkos ozljedi, dobro raspoloženi Jamak.

 

Trenutno je van stroja, i upitan je njegov nastup u prvom kolu, kada će Čelik na premijeri dočekati upravo Željezničara na Bilinom polju. Što se ozljede tiče, pauzirat će još pet-šet dana.

 

- Istegnuo sam ligament lijevog koljena, bar tako doktori kažu, i nije opasno. Stavili su mi langetu, i brzo bih trebao ponovo u trenažni proces - kazao je za "San" Jamak.

 

Šišić je čudo

 

Što se tiče igračkog kadra, Jamak kaže da je proteklih dana u ekipu stiglo dosta dobrih i kvalitetnih igrača.

 

- Osjeti se to i na atmosferi u ekipi. Jer, svjesni smo da je sada konkurencija mnogo jača nego na startu, i da igramo sve bolje. Ima tu dosta kvalitetnih igrača, da sada ne nabrajam sve redom, ali ne mogu da ne spomenem Aldina Šišića, koji je stigao iz juniorskog pogona kluba. Čudo od igrača, igra u veznoj liniji, em mali "jede loptu", em je "budala". Jednostavno, kada to sve saberete, dobijete profil igrača koji mora uspjeti - pohvalio je Jamak bivšeg juniora Čelika, člana generacije koja je prošle sezone donijele titulu prvaka BiH na Bilino polje.

 

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
21/07/2009 07:58