beats by dre cheap

Nogometna groznica trese Široki Brijeg

Minimalan poraz u Gracu (1:2) razlog je što se o uzvratnom susretu drugog pretkola Evropske lige između Širokog Brijega i Šturma priča na svakom koraku u gradu na Lištici. Nikada nije vladao veći interes za jednu utakmicu na Pecari. Uprkos tome, čelni ljudi našeg predstavnika u evropskom takmičenju odlučili su da ne povisuju cijene ulaznica. Sjever i jug koštat će 10 KM, dok će djeca moći na istočnu tribinu za jednu marku. Prema dogovoru o reciprocitetu, Široki Brijeg je već poslao Šturmu 500 ulaznica, koje će se prodavati navijačima u Gracu po, za njih vjerovatno simboličnih 10 KM. Trener Širokobriježana Ivica Barbarić, svjestan euforije koja je prisutna na svakom koraku, pokušava izolirati igrače i u miru ih pripremati za duel u četvrtak (20.15 sati). Igrači su svjesni zadatka i poručuju da će dati više od maksimuma.


- Drugo poluvrijeme u Gracu ulijeva nam nadu da, uz dozu sreće i nesebičnu podršku sa tribina, možemo iznenaditi Šturm i izboriti treće pretkolo i okršaj sa Anortozisom ili sa Petrovcem. Teško je opisati kakav sklad i zajedništvo u ovom trenutku vladaju na treninzima i u svlačionici. Sve je podređeno Šturmu. Svjesni smo koliko smo blizu ostvarenju cilja, ali isto tako znamo da samo maksimalnim zalaganjem možemo izbaciti Austrijance - poručuje golman Dejan Bandović. 


Nogometaši Šturma u srijedu će čarter-letom stići u Mostar. Odsjest će u hotelu "Bevanda", a na Pecari će trenirati u terminu utakmice. S druge strane, Širokobriježani će i ovu utakmicu, kao i sve važne, dočekati u izolaciji u Međugorju.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
21/07/2009 19:41