beats by dre cheap

Dogovorena dva meča u Kolašinu

Do 5. avgusta u Portugalu, kada počinje baraž za Evropsko prvenstvo u Poljskoj, naša košarkaška reprezentacija ipak će imati još dvije provjere, jer je selektor Crne Gore Duško Vujošević prihvatio prijedlog kormilara bh. tima Mensura Bajramovića da u Kolašinu odigramo dvije, a ne samo jednu utakmicu.


- Drago mi je što ćemo odigrati i taj drugi meč, jer će nam dobro doći za uigravanje tima. Naši domaćini su izrazili želju da promijenimo termine. Tako ćemo prvu utakmicu, koja je bila na rasporedu u nedjelju, 26. jula, igrati u ponedjeljak, a drugu u utorak - kaže Bajramović.


Naš stručni štab prati nastupe konkurenata, prije svih Portugala i Belgije, sa kojima ćemo se susresti u grupnoj fazi, dok su, barem za sada, Francuzi i Italijani, mogući rivali u finalu baraža, u drugom planu.


- Uspjeli smo dobiti snimke nastupa Portugala. Sada ćemo ih pregledati i analizirati - kaže Bajramović.


Nakon što je sanirao povredu leđa koju je zadobio u petak u susretu protiv Mađara, sa ekipom od jučer ujutro ponovo trenira i Edin Bavčić. Sinoć se u trenažni proces ponovo trebao uključiti centar Ermin Jazvin, koji je zbog privatnih razloga dobio slobodan dan. Naši reprezentativci danas će se od 12 do 14.30 sati na Vrandučkoj tvrđavi družiti sa svojim zeničkim domaćinima i novinarima.


Vujošević okupio 20 igrača


Pripreme za takmičenje u B-diviziji, odnosno za nastup u kvalifikacijama za plasman u A-diviziju, u kojima će igrati protiv Holandije, Islanda, Austrije i Danske, Crnogorci su počeli u ponedjeljak.


Duško Vujošević na popisu ima 20 vrlo kvalitetnih i poznatih košarkaša. To su: Ivan Koljević, Goran Jeretin, Boris Bakić, Vlado Šćepanović, Vladimir Dašić, Ivan Maraš, Predrag Drobnjak, Slavko Vraneš, Nikola Peković, Žarko Rakočević, Vladimir Golubović, Milko Bjelica, Sead Šehović, Miloš Borisov, Omar Kuk (Cook), Nikola Vučević, Nikola Mirotić, Đuro Ostojić, Boris Savović i Bosnin centar Ivan Ivanović.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
23/07/2009 06:59