beats by dre cheap

Grahovac: Smailagić ne trpi improvizaciju

Ako se po jutru dan poznaje, rukometaši Bosne Sunce osiguranja na samo da će pucati od snage nego će biti ozbiljna i respektabilna družina i na evropskom nivou. Od samog starta priprema u ponedjeljak trener Irfan Smailagić zadao je takav tempo da su igrači, nakon više od dva sata treniranja, jedva sebi dolazili. A Smailagić i njegovi pomoćnici Danijel Riđić i Nenad Njeradi pokazali su igračima od samog starta šta znači raditi studiozno i ozbiljno. Dok je Njeradi lomio rukometaše, Smailagić je zapisivao kako ko vježba.


- Sudeći prema onome na šta liči prvi trening, trenirat ćemo vrhunski. Ovi ljudi ne trpe improvizaciju i nerad. To nam je trener stavio do znanja i na prvom sastanku. Od nas samo zahtijeva disciplinu, a sve ostalo ide nakon toga - kazao je reprezentativni golman Nebojša Grahovac posmatrajući svoje suigrače na prvom treningu. On nije vježbao zbog bolesti, a van stroja je i desni bek Mladen Čačić nakon operacije ligamenata. U pogonu su 24 igrača, od kojih su petorica juniora. Na nikada brojnijoj prozivci novinare i ostale zanimalo je ko su nova lica.


Budući da je Bosna ostala bez skoro svih lijevih bekova (otišli Nadoveza i Rađenović), Smailagić je angažirao dvojac iz Zagreba Ristu Arnaudovskog i Josipa Nekića, koji su posljednju godinu proveli na posudbi u Perutnini, odnosno u Splitu, a koje je novi trener proveo kroz mlađe selekcije hrvatske reprezentacije. Ugovor će potpisati i najbolji igrač Poreča, desni bek Vedran Banić te dešnjak Dušan Bozoljac, kojeg su u Bosni već dugo iščekivali. Da li će sa ekipom nastaviti saradnju i naša dvojica reprezentativaca Vladislav Veselinov i Damir Doborac, bit će poznato do 26. jula, kada će Smailagić objaviti spisak putnika na 15-dnevne pripreme na Roglu.


Matošević pod upitnikom


Što se tiče Doborca, jedan od najboljih igrača slovenskog prvenstva proteklih godina je dugogodišnja želja čelnika Bosne, ali će posljednju riječ o njegovom angažmanu dati upravo trener, dok je dolazak iskusnog golmana Valtera Matoševića još pod znakom pitanja iako klub sa njim intenzivno pregovara. Također, tokom jučerašnjeg dana na probu je trebao stići i izvjesni pivot iz Poreča s obzirom na to da je tim bh. prvaka deficitaran i na toj poziciji.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
23/07/2009 07:33