beats by dre cheap

Slovan je ipak bio previsoka prepreka

Uvjerljivim porazom u Bratislavi Zrinjski je zaključio svoju evropsku avanturu, koja je trajala samo dvije utakmice. Slovan je u 180 minuta okršaja u drugom pretkolu Lige prvaka pokazao više, možda ne toliko koliko ukupan rezultat (4:1) sugerira, ali to ionako nije toliko važno.


                                   Početni pritisak


Naš prvak imao je priliku da dovede u BiH veliki Olimpijakos, ači se Slovan ipak pokazao kao previsoka prepreka za mladu momčad Zrinjskog, očito premladu i neiskusnu za evropska iskušenja.


- Slovan zasluženo ide u treće pretkolo Lige prvaka, ali mi smo sigurno zaslužili bolji rezultat od 1:4 iz dvije utakmice. Znali smo odakle nam prijeti najveća opasnost, ali nismo izdržali početni pritisak tako da smo već nakon 20 minuta gubili sa 0:2. Nakon toga nismo pali, ali nam realizacija nije bila na željenom nivou. Imali smo tri odlične prilike da smanjimo prednost Slovana, ali nijednu nismo realizirali - izjavio je trener Dragan Jović.


Naš prvak doputovao je u Bratislavu sa veoma tankim igračkim kadrom, koji su prorijedili odlasci nekih važnih igrača iz prošle sezone (Nikolić, Serdarušić, Đurić), ozljede (Džidić, Žižović) i problemi sa vizama (Afedzi, Bobi), dok je tek oporavljeni Musa ostao na klupi.


                                                  Sve bolji


- Ne treba tražiti alibi. Sa istim sastavom smo krenuli u Mostaru pa smo u toj utakmici pokazali da se možemo nositi sa Slovanom. Naši igrači su i u drugoj utakmici dali maksimum, ali imamo mladu momčad koja je tek u formiranju i koja će s vremenom biti sve bolja i bolja - dodao je Jović.


Nogometaši Zrinjskog su u utorak nakon utakmice prenoćili u Bratislavi, a jučerašnji dan su proveli u putu za Mostar. Umjesto priželjkivanih utakmica protiv grčkog Olimpijakosa u Mostaru i Atini, "Plemići" će prve dvije sljedeće službene utakmice igrati u Gradačcu i Travniku.


                                               Navijači za primjer


Nogometaše Zrinjskog u Bratislavi je s tribine bodrilo tristotinjak navijača koji su naišli na veliko gostoprimstvo, baš kakvo su dobili navijači Slovana u Mostaru. Iako su o obje navijačke skupine nerijetko pisale i crne hronike, atmosfera na najvećem slovačkom stadionu bila je za primjer svima. Nakon utakmice, navijači su izmjenjivali navijačke rekvizite, a brzo su nastajale i zajedničke pjesme.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
23/07/2009 09:08