beats by dre cheap

Borac pali motore

Aktuelni BH vicešampioni, rukometaši Borca, danas, tačno u podne, počinju pripreme za sljedeću sezonu, u kojoj ih pored takmičenja na domaćoj sceni očekuje i nastup u EHF kupu. Prvo okupljanje zakazano je za 12 časova u prostorijama kluba, a poslijepodne je planiran i trening.  

 

U odnosu na prošlu sezonu "crveno-plavi" su ostali bez Bojana Unčanina, Vladimira Vranješa, Milovana Pavlovića i Aleksandra Škorića, ali su zato jači za povratnika iz Norveške Aleksandra Međedovića, Faruka Halilbegovića, koji je stigao iz visočke Bosne, te Marka Panića, koji je prošlu sezonu propustio zbog teške povrede koljena.

 

- Uprava kluba, zajedno sa stručnim štabom, još u martu je napravila plan pojačanja i sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo ostvarili zacrtano. Vratili smo u naše redove provjereno lijevo krilo Međedovića, doveli perspektivnog lijevog beka Halilbegovića, pa smatram da ekipa može da održi pozitivan trend i nastavi sa dobrim igrama i u sezoni pred nama - rekao je direktor banjolučkog premijerligaša Boris Đogo.

 

I u novom šampionatu tim iz Gospodske ulice predvodiće Goran Malić:

 

- Tradicija kluba kakav je Borac zahtijeva da se uvijek teži ka najvišem plasmanu i trofejima. U ekipi imamo dva nova igrača Međedovića i Halilbegovića i smatram da smo sa njima mnogo dobili na lijevoj strani. No, ne možemo da obećamo trofeje nego samo borbu. Na nama, stručnom štabu i upravi je da damo sve od sebe, a na kraju ćemo podvući crtu i sumirati rezultate. Težićemo da u Kupu odemo korak dalje, da barem zadržimo drugo mjesto, ali smo svjesni da to neće biti nimalo lako, jer imamo jedan front više, Evropu. I druge ekipe su se pojačale, a glavni favorit ponovo je sarajevska Bosna - istakao je Malić. 

 

                                               Pripreme

 

Prvih osam dana priprema rukometaši Borca će odraditi u Banjoj Luci, poslije čega će otići na Taru, gdje će se zadržati do 9. avgusta. Po povratku u grad na Vrbasu slijede kontrolne utakmice, a već su dogovoreni dueli sa visočkom Bosnom i Čelikom. Poslije toga na programu je i Turnir šampiona, a početkom septembra slijedi okršaji sa Eurotekom u EHF kupu.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
23/07/2009 09:08