beats by dre cheap

VELEŽ : Sastav poznat, upitna samo pozicija napadača

Pet dana prije početka prvenstva devedeset posto momčadi Veleža koja će istrčati protiv Travnika poznato je, a jedino otvoreno mjesto je ono u vrhu napada – Abdulah Ibraković u ovom trenutku zbog ozljeda ne može računati niti na jednog klasičnog napadača. Kako će izgledati sastav koji će u subotu Ibraković suprotstaviti Travničanima nije teško pretpostaviti. Prema do sada viđenom, na golu je zajamčeno mjesto za Emira Hadžiđulbića, povratnika u crveni dres, i on će vjerojatno biti broj jedan kroz čitavu sezonu.

 

Kada je u pitanju obrana Rođenih, u odnosu na prošlu sezonu, struka je itekako pojačala konkurenciju. Sada za mjesta u zadnjoj liniji konkurira najmanje sedam nogometaša, no opet ćemo sud donijeti prema onome što smo vidjeli u nekoliko pripremnih utakmica. Tako jedina promjena u odnosu na kraj sezone neće biti na lijevom boku – tamo će i dalje ordinirati Slovenac Edin Šečić, koji je završnicu sezone dočekao u dobroj formi. Na drugoj strani vjerojatno će se naći Milan Knežević, koji je stigao iz Olimpika, dok će stoperske pozicije pripasti Asimu Škaljiću i Admiru Kajtazu, iako konkuriraju još i Adnan Kadrić, odnosno nedovoljno opravljeni Nermin Kadić.


Jedan od plusova kada je u pitanju jačanje zadnjeg reda za Ibrakovića i činjenica da iskusnog Dženana Zaimovića sada može koristiti na njegovoj prirodnoj poziciji zadnjeg veznog, što je i igrao kroz pripremno razdoblje. Uz njega će biti vjerojatno Danijel Majkić, te Amer Osmanagić, no svoje mjesto u sredini traži i Amer Jugo. Mjesto na lijevoj strani zajamčeno je za Elvira Čolića, dok je zbog ozljede Armela Škaljića desno u prvi plan iskočio Marko Jovanović. Tako ostaje upražnjeno tek mjesto u vrhu napada, a kako sada stvari stoje, s obzirom da Ibraković još nije našao pravo rješenje, tamo će zaigrati iskusni Admir Velagić.


- Prijelazni rok traje do 1. rujna i sve do tada ćemo mi tražiti pravog, klasičnog napadača. Situacija je takva kakva jest i moramo improvizirati. To smo činili u pripremnim utakmicama po sjevernoj Bosni, gdje je u vrhu napada igrao Admir Velagić, objašnjava Ibraković.


Teško je očekivati da će netko drugi dobiti priliku pred protivničkim golom, kada se zna da su Adis Obad i Armel Škaljić ozlijeđeni, a eventualno pojačanje ne bi se moglo uklopiti za samo nekoliko dana treniranja, tako da Ibraković kao najveći strah ističe problem slabe realizacije.


                                               Bratstvo pregaženo


U subotu su Rođeni odigrali prvu utakmicu na turniru u Jelahu, gdje su svladali Bratstvo iz Gračanice s uvjerljivih 5:0. Strijelci su bili Čolić dva puta, te Majkić, Jugo i Duraković, ali Ibraković poslije utakmice nije bio previše zadovoljan.


- Nije to još uvijek ono što ja zamišljam, dva-tri segmenta igre su loša i to moramo ispraviti. I opet ponavljam, ubija nas nedostatak brzog i agresivnog špica, ali to je priča za sebe, zaključuje Ibraković.

 

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
28/07/2009 09:25