beats by dre cheap

Osmanhodžić se ne boji izazova

Sloboda će ući u novu sezonu sa znatno izmijenjenim igračkim kadrom, ali i sa novim šefom stručnog štaba. Adnan Osmanhodžić (38) nasljednik je Sakiba Malkočevića, koji je prije nekoliko dana podnio ostavku zbog porodičnih problema. Pred velikim brojem tuzlanskih novinara jučer je predstavljen novi trener, koji je do sada radio kao Malkočevićev prvi asistent, a u prošloj sezoni je i samostalno vodio nekoliko utakmica dok je tadašnji šef stručnog štaba bio bolestan.


Osmanhodžić, nekadašnji fudbaler Slobode i Sarajeva, koji je ponikao na Tušnju, kaže da ima na raspolaganju jednako kvalitetan tim kao i prethodne sezone te da je spreman za premijerligaške izazove.


- Zahvaljujem čelnim ljudima kluba na ukazanom povjerenju. Moram istaći da me je za ovo mjesto predložio Sakib Malkočević, kome, također, zahvaljujem na izuzetno korektnoj saradnji - kazao je Osmanhodžić te dodao:


- Ne bojim se odgovornosti. Obavili smo veoma dobre pripreme i odigrali smo sedam kvalitetnih kontrolnih susreta. Ekipa je spremna, imamo dobar tim, na svakoj poziciji po jednu alternativu tako da sa optimizmom dočekujemo nedjeljnu utakmicu sa Sarajevom na Koševu. Pokušat ćemo iskoristiti umor protivničkih igrača, koji će se tek vratiti iz Švedske sa utakmice Evropske lige - kazao je Adnan Osmanhodžić, novi trener Slobode.


Debi na Koševu


Zanimljivo je da će u novoj ulozi debitirati baš protiv tima u čijem je dresu odigrao punih pet sezona. Također, i njegov saradnik u stručnom štabu Mirsad Dedić svojevremeno je branio za Sarajevo. Inače, Osmanhodžićev pomoćnik bit će Enver Hukić, koji je i do sada bio član stručnog štaba.


Devetorica otišla, devetorica došla


Na Tušnju je jučer sumiran i prijelazni rok. Slobodu su napustili Mikelini, Prodanović, Jahić, Omić, Zoletić, Mešić, Tosunović, Josić i Stanković, dok je isti broj igrača pristigao na Tušanj. Jednogodišnje ugovore potpisali su Crnogorac i M. Čejvanović (Bratstvo Gračanica), Memišević (Željezničar), Ćehajić (Omladinac Mionica), Mujić (Laktaši), Novaković (Borac Čačak), Čekić (Jezero Plav), Đedović (SAD) i Slomić (Croatija Sesvete).

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
30/07/2009 07:06