beats by dre cheap

U Teslić po snagu

Rukometaši Sloge danas će otputovati na sedmodnevne pripreme u Hajdučke vode, kod Teslića, gdje će se, prema riječima šefa Stručnog štaba Dobojlija, Zorana Dokića, raditi isključivo na vježbama snage

 

- Prvu sedmicu pripremnog perioda trenirali smo dva puta dnevno, a rad s loptom forsiramo od samog početka. Na Hajdučkim vodama nećemo imati uslove za tehničke elemente, ali ćemo se posvetiti fizičkim pripremama. Prošle sezone ostali smo bez sedmorice igrača i bilo je krajnje vrijeme da se nešto ozbiljnije učini po pitanju igračkog kadra. S pojačanjima koja smo doveli siguran sam da ćemo naredne sezone zaigrati mnogo kvalitetniji rukomet, koji će se odraziti i na bolji plasman na kraju sezone - rekao je Dokić.

 

Sloga će u novoj sezoni biti jača za devetoricu igrača, i to: Adnana Šabanovića (Bosna, Sarajevo), Alena Bjelobrkovića (Konjuh), Slavena Maksimovića (Kotor Varoš), Danka Panića, Bojana Stojanovića (Čelik Zenica), Ivana Distola (Radnički), Đorđa Pajića (Metaloplastika), Vladimira Antonovića (Vranje) i Nikolu Đurovića (Futog).

 

- Novajlije su odradile četiri treninga s nama i još je uvijek rano za davanje nekih ocjena, ali nema sumnje da smo s njima mnogo kvalitetniji u odnosu na prošlu sezonu. Prvi ispiti očekuju nas na TV turniru šampiona. Tada ću imati kompletniji uvid u mogućnosti ekipe za predstojeće premijerligaške i evropske obaveze, a vrijeme nakon turnira sigurno će biti iskorišteno za ispravku eventualnih grešaka. Optimista sam, a vrijeme i dobar rad trebalo bi da pokažu šta i koliko ovaj tim Sloge može, a siguran sam da može mnogo - rekao je Zoran Dokić, šef Stručnog štaba rukometaša Sloge.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
30/07/2009 07:37