beats by dre cheap

Gasi se OK Kakanj

Odbojkaški klub Kakanj će se ugasiti ukoliko se ne nađe nova struktura ljudi koji će rukovoditi ekipom, rekao je Mirsad Bjelopoljak, predsjednik OK Kakanj u ostavci. U opštinskom budžetu se nalazi oko 100.000 KM planiranih za troškove kluba u narednoj godini. Ukoliko taj novac u dogledno vrijeme bude uplaćen u planirane svrhe, klub neće prestati s radom.

 

- Klub nije u finansijskoj krizi jer je oko 100.000 KM izdvojeno u opštinskom budžetu za rad kolektiva u narednoj godini. Trenutno postoje dvije opcije. Prva se sastoji u tome da planirani novac bude na vrijeme uplaćen kako bi se konstruirala nova struktura ljudi. U suprotnom, klub će prema Statutu biti ugašen. Moja ostavka je neopoziva i nadam se da će klub izaći iz trenutne krize", dodao je Bjelopoljak.

 

Prema ranije predviđenom planu, Kakanjci su trebali početi pripreme za narednu sezonu početkom avgusta. Potvrđeno je da u igračkom kadru nove ugovore ima samo jedan odbojkaš. Ivica Petrović, predsjedavajući Opštinskog vijeća Kakanj, rješenje situacije vidi 5. avgusta kada je zakazana sjednica Vijeća.

 

 - Klub je u krizi i nakon ostavki koje su dali predsjednik kluba i predsjednik Skupštine, te nakon odlaska trenera, postoje izgledne šanse da će OK Kakanj prestati s radom. Najvjerovatnije da je finansijska situacija razlog ovakvog stanja u klubu bez obzira na izdvojeni novac planiran za dalji rad. Nakon sjednice situacija će biti mnogo jasnija", prokomentarisao je Petrović.

 

Sudeći prema trenutnoj situaciji, učešće aktuelnih prvaka naše zemlje na domaćoj i međunarodnoj odbojkaškoj sceni je pod velikim znakom pitanja.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
30/07/2009 07:38