beats by dre cheap

Evropska promocija „rođenih“

U srijedu navečer je na gradskom Trgu Musala u Mostaru održana prezentacija ekipe Veleža.Prisutni navijači koji su se okupili u velikom broju imali su priliku da upoznaju 24 igrača koja su na raspolaganju Abdulahu Ibrakoviću u ovoj sezoni.

 

Od novih imena po prvi put su se u Mostaru navijačima predstavili golman Sanel Borić (Željezničar), zatim Milan Knežević (Olimpik), Marko Jovanović (Kom Podgorica), Adis Halilhodžić (Turbina), Amer Osmanagić (OFK Beograd), Jasmin Aličić (Napredak), dok je među posljednjim na binu izašao i toliko najavljivani Adin Džafić , mladi reprezentativac BiH, sada već bivši napadač Cibalije.  Ceremoniju predstavljanja igrača pratila je i prezentacija novih dresova. Igrači su izlazili na binu sa dresovima te se većina njih obratila  prisutnim navijačima. Program je trajao 45 minuta, a za ovu priliku specijalni voditelj je bio Marjan Mijajlović.


- To je nešto se godinama praktikuje u Evropi i mi smo željeli napraviti nešto slično, jer želimo pravi evropski klub. Svi oni koji su došli su imali priliku upoznati nove igrače, sponzore, novi dizajn dresova našeg sponzora jer navijači moraju znati u svakom trenutku ko nosi dres ovog kluba, šta se događa u ovom klubu, jer su godinama uz ovaj klub. Krenuli smo u stvaranje evropskog Veleža što nije nimalo jednostavan proces, ali kako vrijeme prolazi u ovom periodu prije početka prvenstva tako i naši apetiti rastu. S obzirom na činjenicu da je u odnosu na prošlu sezonu tu devet - deset novih igrača, naš cilj je plasman izmeđuđu prvog i petog mjesta, ali ako se ukaže prilika da dohvatimo Evropu kroz Kup ili prvenstvo, mi jednostavno tu priliku ovaj put moramo iskoristiti, rekao je direktor kluba Sedin Tanović.


Promocija ambicioznog Veleža nije mogla proteći bez legedni ovog kluba, Semira Tuce, Seada Kajtaza, i Vahida Halilhodžića koji su predstavljeni uz velike ovacije.

 

Na kraju okupljeni Mostarci, posebno oni nešto stariji, konstatirali su da Velež krupnim koracima grabi ka povratku na evropsku scenu. Obzirom na novi pristup rada uprave kluba, pojačanja, kao i skoro svakodnevnu izgradnju stadiona u Vrapčićima,  kao i euforiju koja je već sad zahvatila Mostar, čini se da će „rođeni“ ove godine krenuti u borbu za toliko željenu titulu. Protiv Travnika, na premijeri u subotu, očekuje se 4.000 – 5.000 gledalaca.  

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
30/07/2009 09:03