beats by dre cheap

Napadački od prve minute

Kako bi nedavno osvojeni bod na Koševu protiv Sarajeva dobio dodatnu težinu i Slobodu na samom početku sezone ostavio u gornjem dijelu tabele, neophodno je da tuzlanski fudbaleri večeras protiv Laktaša pruže još bolju partiju nego protiv bordo tima. Svjestan je toga i trener Adnan Osmanhodžić, koji je u toku sedmice pripremao ekipu za novi prvenstveni okršaj. Pred svojom publikom na Tušnju strateg Tuzlaka želi da se sa ekipom predstavi u najboljem svjetlu te da u prvoj domaćoj utakmici uknjiže prvu pobjedu.


- Nikoga ne smijemo potcijeniti, ali se nikoga i ne bojimo, a posebno ne na Tušnju. Kao treneru, najvažnije mi je da su igrači zdravi i spremni za utakmicu. Igrači su nestrpljivi i jedva čekaju utakmicu. Krenut ćemo ofanzivno i bez velikih kalkulacija. Što se tiče našeg protivnika, saznao sam da je njihov tim, za razliku od prošle sezone, dosta izmijenjen i da je odbrana slabiji dio tima. Pokušat ćemo iskoristiti sve te mane, a cilj je da se u što boljem svjetlu predstavimo svojoj publici - naglasio je trener Slobode Adnan Osmanhodžić na jučerašnjoj pres-konferenciji.


Mešanović ponovo sportski direktor


Odlukom Upravnog odbora Enes Mešanović ponovo je imenovan za sportskog direktora Slobode, i to dva mjeseca nakon što je podnio ostavku na ovu funkciju. Mešanović će istovremeno biti sportski direktor i šef marketinga. Mirza Hadžić izabran je za direktora za razvoj omladinskog fudbala.


Također, na jučerašnjoj, redovnoj pres-konferenciji naglašeno je da je Sloboda uplatila 30.000 KM u kasu Nogometnog saveza BiH za kotizaciju i kazne, koje su pristigle iz prethodne sezone. Tuzlaci, međutim, još nisu dobili skoro 13.000 KM, koliko im pripada kao finalisti Kupa BiH za 2008. godinu.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
08/08/2009 14:27