beats by dre cheap

TV turnir šampiona Doboj 2009: Stadion spreman - grad nije

Natkriveni Stadion sportskih igara u Doboju spreman je da primi učesnike 41. međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona, ali grad to još nije u stanju. Obavlja se završno umivanje ovog rukometnog hrama, gdje će majstori, kao i svaki put do sada, demonstrirati svoje znanje, pa će odmah potom pakovati kofere i putovati ka Banji Vrućici. Jer, u Doboju nema hotela koji bi mogao da im ukaže gostoprimstvo kako bi svih pet takmičarskih dana i još poneki proveli zajedno sa građanima Doboja i ljubiteljima ovog sporta, pa da će stanovati izvan grada rukometa. To se događa već nekoliko ljeta i, nažalost, nastavlja.

 

- Obećavali smo u više navrata da će se taj problem riješiti, ali sve je ostalo na tome. Vjerovali smo da će hotel "Bosna" biti adaptiran i da će u njemu boraviti sportisti, ali sada je to gotovo nemoguća misija, pogotovo zbog recesije i ekonomske krize. Dakle, i dalje sportistima ostajemo dužni smještaj u našem gradu, sve ostalo smo obezbijedili - rekao je na konferenciji za novinare potpredsjednik Organizacionog odbora turnira Mladen Kršić.

 

Istina, problema ima i sa finansiranjem manifestacije, o čemu je govorio predsjednik IO Organizacionog odbora Enes Suljkanović.

 

- Vlada Republike Srpske planirala je određena sredstva za naš turnir, ali do dana današnjeg nije izvršena uplata. Znamo, teška su vremena i nadamo se da će Vlada, kada bude u boljoj poziciji, doznačiti sredstva na račun turnira. U ovom trenutku lokalna zajednica "poturila" je leđa i našla dodatna sredstva, tako da će troškovi turnira biti pokriveni - kazao je Suljkanović.

 

Ni ministar za porodicu, omladinu i sport Proko Dragosavljević neće biti u prilici da otvori smotru.

 

- Organizacioni odbor mu je to ponudio, ali dobili smo informaciju da se resorni ministar nalazi na godišnjem odmoru i da zbog toga ne može da dođe u Doboj - objasnio je Suljkanović.

 

Sekretar Organizacionog odbora Alen Petković napomenuo je da su upućeni pozivi za svečano otvaranje turnira:

 

- Pozvali smo čelnike Rukometnog saveza RS i BiH, ali i najviše rukovodioce Republike Srpske i BiH, kao i mnoge druge predstavnike lokalnih zajednica da nam se u utorak pridruže - rekao je Petković. 

 

Učesnici

 

Na turniru, koji će se održati od 11. do 15. avgusta, učestvovaće osam ekipa koje su raspoređene u dvije grupe. U prvoj su: Nordhorn (prošlogodišnji pobjednik), Vardar, Vaker Tun i Sloga, a u drugoj: Kretej, Paok, Budućnost i Bosna.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
09/08/2009 08:45