beats by dre cheap

Muratović otpao zbog bolesti

Miroslav Ćiro Blažević, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine izvršio je jučer prozivku svojih izabranika koji će konkurisati za prijateljsku utakmicu protiv Irana (12. avgusta na Koševu). Nakon što su dolazak na okupljanje otkazali Elvir Rahimić, Zlatan Muslimović (povrede), Zvjezdan Misimović i Asmir Begović (porodičn obaveze), iz Austrije se javio i Samir Muratović, koji je selektora obavijestio kako je prehlađen te je dobio dopust da se ne javlja u Sarajevo.


- Muratović nam je vrlo bitan igrač, njegove kvalitete svi znam i neće biti problem što nije s nama“, objasnio je selektor Blažević, koji neće moći računati ni na Admira Vladavića, prvotimca Red Bull Salzburga:

 

Iz kluba su zamolili da ga oslobodimo obaveza. On je došao, pozdravio se sa saigračima i vratio nazad u Austriju.“


Iako je suočen sa problemima oko sastavljanja tima, zbog čega je najavio i upućivanje dodatnih poziva za nekog od igrača iz Premijer lige BiH, Blažević je optimista uoči dual sa Iranom.


- Iranci su divovi u Aziji i to će pokušati dokazati i na Koševu. Iako je ovo prijateljska utakmica od igrača ću tražiti maksimalan angažman, kao da je kvalifikacijska. Bilo bi lijepo kada bi smo upisali pobjedu i nastavili pozitivnu seriju“, Ćirina su očekivanja.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
11/08/2009 06:57