beats by dre cheap

Branimir Tulić podnio prijavu protiv Ibrakovića

Branimir Tulić, selektor mlade fudbalske reprezentacije BiH podnio je disciplinsku prijavu protiv prvog pomoćnika Abdulaha Ibrakovića.

 

- Uradio sam ono što sam morao. Ibraković se nije pojavio dva puta u posljednje tri reprezentativne akcije i odlučio sam da podnesem disciplinsku prijavu protiv njega. Vjerujem da će Disciplinska komisija FS BiH riješiti ovaj slučaj na vrijeme pošto kvalifikacije počinju za dvadesetak dana. Želim da znam na čemu sam i da li ću voditi sam reprezentaciju 4. septembra protiv Luksemburga u Sarajevu - istakao je Branimir Tulić u telefonskom razgovoru iz Slovenije.

 

Ibraković se nije pojavio na okupljanju mladog bh. tima u Sloveniji što je prelilo čašu selektorovog strpljenja.

 

- Ako neko opravdava postupke Ibrakovića to onda nije korektno. Imam utisak kao da neko namjerno radi određene stvari, želi da nas poremeti pred start kvalifikacija i unese nemire u naše redove. Želim da poručim svima koji se time bave da neće uspjeti. Neće nas izbaciti iz takta i skrenuti sa zacrtanog puta - kazao je Tulić.

 

Fudbalski stručnjak iz Banje Luke istakao je da već duže vrijeme ima određene pritiske i poteškoće u radu.

 

- Selektor sam i lično odgovaram za sastav, koga ću pozvati u reprezentaciju, za rezultate. Ako nekome smetaju pozitivni rezultati koje smo ostvarili onda te osobe imaju ozbiljnih problema mentalne prirode. Ja nisam edukovan i kompetentan da ih liječim i da rješavam pomenute probleme. Radim profesionalno i korektno svoj posao, ali očigledno je da to nekom ne odgovara - kaže selektor mladog bh. tima Branimir Tulić. 

 

Utakmica

 

Generalnu probu pred start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo mlada selekcija BiH ima danas u Velenju protiv vršnjaka iz Slovenije. Utakmica se igra na stadionu Rudara s početkom u 17 časova.

 

- Biće to zadnja provjera u kojoj ću testirati određene igrače i varijante. Moramo potpuno spremni da dočekamo meč protiv Luksemburga u Sarajevu - kazao je Tulić. 

 

Rivali

 

Pored Luksemburga rivali BiH selekcije u sljedećim kvalifikacijama su još Vels i Italija. Pod rukovodstvom Branimira Tulića ova selekcija je odigrala tri utakmice do sada. Prvo je zabilježen remi protiv Rumunije (1:1), a potom su pobijeđeni Lihtenštajn 1:0 i Crna Gora 3:2.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
11/08/2009 07:31