beats by dre cheap

Spahić: Od mene se očekuje da igram dobro

Emir Spahić zabilježio je maestralan debi za Monpelje. Osim što je tokom cijele utakmice obavljao dobar posao i zaustavljao napadače Pari Sen Žermena, naš stoper stigao je da u trećoj minuti sudijske nadoknade zabije gol, kojim je svoju ekipu spasio poraza.


- Zadovoljan sam kako je sve proteklo. Monpelje je mali, ali dobro organiziran klub. Nema mnogo pritiska, jer klub ne gaji previsoke ambicije. Bitno je ostati u ligi. U subotu je bilo dobro, naročito ako znamo da smo igrali sa fudbalerom manje. Stadion je bio pun, a od nas se očekivala dobra predstava i bilo bi stvarno ružno da smo izgubili - kaže Spahić. 


Nakon meča, naš stoper bio je u zagrljajima suigrača i navijača. Pojačanje se već počelo isplaćivati.


- Ja sam, zapravo, i jedino pojačanje ekipe. Od mene se ovakvi nastupi i očekuju. Nadam se da će biti još bolje kada se malo adaptiram, jer je još sve svježe. Nova zemlja, novi ljudi, nova klima... nisam navikao na sve to. Trebat će malo vremena da se potpuno adaptiram, ali mislim da nisam pogriješio u izboru - govori Spahić.


Na reprezentativno okupljanje došao je ranije, a stigao je da pogleda i utakmicu Željezničar - Široki Brijeg. Dovezao ga je privatni avion predsjednika Monpeljea, koji ga čeka na aerodromu.


- Mislim da će Iran biti dobra provjera. Treba ga shvatiti maksimalno ozbiljno, jer nam slijede dvije najvažnije utakmice. Očekujem da budemo na visokom nivou i da pobjedom sačuvamo atmosferu u ekipi - kaže Spahić.


U timu kola u Francuskoj


To da je Zvjezdan Misimović u timu kola Bundeslige, nije kakva novost, jer naš as skoro svake sedmice osigura ulazak u idealnih jedanaest u Njemačkoj. Isto je učinio i ovog puta. Ono po čemu je ovaj vikend bio bitan jeste da je u tim kola, ali u Francuskoj, upao Spahić. Naš kapiten je u subotu navečer maestralno debitirao za Monpelje. Osim što je odradio dobar posao u odbrani pod naletima Pari Sen Žermena, naš stoper je u sudijskom vremenu spasio Monpelje poraza postigavši izjednačujući gol za 1:1.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
11/08/2009 10:15