beats by dre cheap

Nikić je najzaslužniji za Pjanića!

Amer Dautbašić, jedan je od desetine mladih bh igrača u "dijaspori". Premda je igrao sa Miralemom Pjanićem, nije imao sreću kao "Mire". Amer je nedavno bio na odmoru gdje se sreo sa bivšim selektorom juniorske i mlade reprezentacije.

 

- Zahvalan sam Nikoli Nikiću što me pozvao da igram za reprezentaciju. Šteta je što je otišao sa selektorske pozicije - zahvaljuje Amer bivšem "šefu".

 

Zašto je šteta?

 

- Zato što je Nikić pratio sve igrače po Evropi, a njega su bez ikakvih razloga napadali. Pa, mnogi su zaboravili da su i Džeko i Pjanić pozivani dok je Nikić bio selektor. Prvi je pozvao Pjanića i tada je krenula cijela kampanja da Mire dobije bh pasoš. Drago mi je i zbog Nikića, ali i radi Mireta, jer je reprezentacija dobila vanserijskog igrača.

 

Amer se nije odrekao reprezentacije, iako hvali svoje prijatelje i saigrače...

 

- Nadam se da ću barem još jednom obući dres neke od reprezentacija. I sada u Luksemburgu ima veliki talenat, mladi Salko Suljkanović, koji bi mogao krenuti Pjanićevim stopama, pa Mustafić koji je, kao i Mire iz Luksemburga otišao u Mec - rekao je Amer Dautbašić. Njegov je "hendikep" što je njegov otac proteklih godina, uglavnom hvalio i preporučivao druge igrače. I Amer i Fejzo Dautbašić su sretni što je Pjanić uspio i što će još neki igrači iz Luksemburga skrenuti pažnju na sebe.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
17/08/2009 08:05