beats by dre cheap

Kuglana opet u funkciji

Poslije deset mjeseci nagađanja oko toga šta će se desiti s kuglanom namjenski kupljenom za potrebe Svjetskog prvenstva održanog u oktobru prošle godine u Banjoj Luci, po svemu sudeći pronađeno je rješenje, pa će staze i oprema biti postavljeni u zgradi "Energomonta". To je potvrdio predsjednik Kuglaškog saveza Republike Srpske, Ilija Prijić.

 

- Administrativna služba Grada obezbijedila je prostor u okviru "Energomonta" na Laušu, koji je na upravljanje dat Javnoj sportskoj ustanovi "Borik". Kuglana je premještena na tu lokaciju i sada čekamo izvođače radova, predstavnike firme "Funk" iz Njemačke, da izvrše montiranje. Zbog njihovih obaveza nisu bili u mogućnosti ranije to da urade, a u pismu koje su nam poslali novi rok za montažu jeste 31. avgusta. Za njeno montiranje i stavljanje u funkciju potrebno je od 15 do 20 dana - kaže Prijić.

 

On dodaje da će kuglana biti u funkciji i za nove prvenstvene obaveze banjolučkih kuglaša.

 

- Klubovi će prvenstvo, koje počinje 9. septembra, dočekati u postojećoj kuglani "Borik", nakon čega bi trebalo da koriste i kuglanu u "Energomontu" - rekao je Prijić.

 

Svjetsko prvenstvo u kuglanju u Banjoj Luci prošle godine okupilo je 300 takmičara iz 17 zemalja svijeta, a za organizaciju ovog događaja bilo je potrebno da se nabavi nova oprema, pa je njemačka firma "Funk" u dvorani "Borik" montirala drvenu kuglanu sa osam staza, za koju je izdvojeno 500.000 maraka. Odmah nakon Svjetskog prvenstva nastao je problem oko traženja lokacije za novu kuglanu, posebno zato što je ona od drveta i propada ukoliko se više puta montira i razmontira.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
20/08/2009 08:48