beats by dre cheap

Safet Nadarević : Žele me izbaciti iz forme prije meča s Turskom

Safet Nadarević trenutno proživljava teške trenutke u turskom Eskišehirsporu. Nakon što ljetos nije napustio klub i prešao u neku jaču evropsku ligu, pouzdani stoper našao se u nemilosti klupskih čelnika.


- Na stolu su bile ponude Anderlehta i Lensa, ali klubovi se nisu dogovorili. S Lensom je zapelo u vezi s obeštećenjem i ispalo je kao da sam ja kriv, a zbog čega me trener želi premjestiti na klupu. Stalno mi spominju utakmicu naših reprezentacija i čini mi se kao da me žele izbaciti iz forme prije meča s Turskom - govori Nadarević.


Nekadašnji nogometaš bihaćkog Jedinstva, Sarajeva i Zagreba imao je proteklih dana nekoliko razgovora s klupskim čelnicima o rješenju situacije.


- Prošle sezone sam bio standardni. I sada sam u pripremama igrao dobro. Stalno mi govore o utakmici BiH - Turska, ali će učiniti sebi kontrauslugu jer sam već silno motiviran za taj meč. Volio bih da pobijedimo više nego išta.


Nadarević je i protiv Irana bio na nivou, koji smo od njega navikli. Nažalost, vodstvo od 2:0 smo u finišu prosuli i poraženi smo 2:3.


- Bilo je dobro dok nisu počele izmjene. Do 75. minute nam nisu prišli golu, a onda primimo golove kao neki petoligaši. Bolje da nam se ovo sada desilo da neke stvari izađu načistac, nego da nam se desi u Ermeniji ili protiv Turske.


Šteta za Misimovića


Reprezentaciju 5. i 9. septembra očekuju važne utakmice s Ermenijom u Jerevanu i protiv Turske u Zenici. Dva duela koja mogu odlučiti borbu za drugo mjesto.


- Najvažnije je da nam se vrate igrači kojih nije bilo protiv Irana. Šteta što neće biti Misimovića. Kada smo kompletni, svakoga možemo pobijediti. Imamo napad kojeg se svi moraju bojati. Vjerujem da ćemo to pokazati i protiv Ermenije i Turske - najavljuje Nadarević.

 

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
24/08/2009 16:10