beats by dre cheap

Blažević: Para vrti gdje burgija neće

Kako se bliži završetak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi i utakmice nogometne reprezentacije BiH s Ermenijom 5. septembra u Jerevanu i Turskom četiri dana kasnije u Zenici, tako su se počele pojavljivati informacije o turskim igrama van terena.


                                   Ništa se ne prepušta slučaju


Nogomet je odavno postao biznis u kojem se ništa ne prepušta slučaju. Pogotovo kada se radi o odlasku na najveću nogometnu smotru, što nacionalnim asocijacijama donosi profit od desetak i više miliona eura. Zbog toga i ne čudi što se počelo govoriti o tome da će Turci učiniti sve ne bi li omeli našu reprezentaciju u borbi za plasman na drugo mjesto, koje vodi u baraž. Vijesti iz Turske govore o tome da se navodno spremaju izdašne premije Ermencima u slučaju da nam otkinu bod ili osvoje sva tri. Selektor Miroslav Blažević kaže da ne sumnja kako su Turci spremni učiniti sve da destabiliziraju našu selekciju, ali...


- Ne mogu oni nikada s Ermencima uspostaviti takav odnos jer su oni historijski neprijatelji. Treba se sjetiti genocida s početka prošlog vijeka. Međutim, poznato je i to da para vrti gdje burgija neće i da novac čini čuda. Zato je sve moguće i predugo sam u ovom poslu da bi me nešto takvo iznenadilo - kaže Blažević.


                                               Klupske stvari


S druge strane, Ćiro nije želio komentirati situaciju koja se dešava standardnom stoperu naše reprezentacije Safetu Nadareviću u njegovom klubu Eskišehirsporu. Našeg igrača trener je preselio na klupu, a Nadareviću se čini da je to samo kako bi ga izbacili iz forme uoči utakmica BiH s Ermenijom i Turskom.


- Znam za to, ali je delikatno pričati o toj konkretnoj situaciji. To su klupske stvari u koje se ne bih miješao. S druge strane, siguran sam da će to pozitivno utjecati na Nadarevića, koji ima veliki motiv da se dokaže i odigra najbolje što može - kaže Blažević.


                                               Bolić: Oni će pokušati sve


Nekadašnji reprezentativac BiH i pomoćnik bivšeg selektora Mehe Kodre Elvir Bolić ovih dana se nalazi u Istanbulu. Rekao nam je kako je od dolaska u Tursku pod pritiskom novinara koje interesira sve u našoj selekciji. Bolić je uvjeren da će Turci učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi nam otežali put do baraža.


- Oni će pokušati sve i sigurno će im ponuditi premije da zapnu svim silama. O tome se ne govori javno, ali to će biti. Oni čekaju naš kiks protiv Ermenije ili Estonije. Svjesni su da ih čeka teška utakmica u Zenici. Umjereniji su nego u nekim prošlim vremenima. Četiri boda naše prednosti su velika i toga su oni svjesni. Siguran sam da će kako se utakmica bude bližila i njihova euforija biti sve veća - rekao nam je Bolić.

 

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
26/08/2009 11:22