Šta očekivati od novog/starog selektora

I eto ga, dolazi i taj dan. Naša „najbolja“ selekcija odigrat će svoju prvu utakmicu sa novim stručnim štabom. Odmah da kažem.Fuad Muzurović je jedan kulturan gospodin, koji je siguran sam veći patriota ove zemlje nego što je to bio Baka Slišković.

Međutim, ne mogu mu oprostiti (što bi rekli naši ljudi halaliti), što je ušao u kolo sa onim šljamom i ološem iz NSBiH. Znao je u šta i kakvu situaciju ide. Također, vrlo je upitno i koliko popularni Dajdža može biti stručan za jednu reprezentaciju. Zadnjih desetak godina stručno je stagnirao, a i prije toga vodio je npr. Sarajevo i Prištinu, klubove koji su u vrijeme kad ih je on vodio bili tek tadašnji Yugo ligaši. Ne znam, možda griješim, ali bojim se da je struka u sportu znatno napredovala.

Osim toga, za pomoćnike ima jednog Ivu Ištuka, čovjeka kojemu je najveći uspjeh bila visočka Bosna. Ne znam za vas, ali mene ne može niko ubjediti da je svoje uspjehe napravio uz obilatu logističku podršku svojevremeno Ivice Pekića u Bosni ili Zlatana Mije Jelića u Širokom. Naša liga je sada, 2007. godine, najkorumpiranija u Evropi. Čisto sumnjam da takva nije ni bila u zadnjih desetak godina!!!! O Borčetu Sredojeviću jednostavno nemam šta reći. Ko je taj čovjek na trenerskoj mapi Evrope???

 Nešto i o igračkom kadru. U suštini taj spisak pozvanih nije sporan.Čak šta više, pozdravio bih pozivanje u nacionalnu selekciju jednog Ibiševića, Džeku, Čustovića, Krunića, Bajića…, ali najgore u svemu je što to ustvari i nije pravljenje reprezentacije, već samo krpanje. Da su tu Bajramović, Spahić, Papac i Hasagić to bi bilo nešto drugo.Ovako, ova četvorka sasvim (po mom mišljenju) opravdano bojkotuje.

 Nema nama sreće i napretka dok su tamo Pašalić, Ušanović, Jelić, Dominković, Hamdija Abdić Tigar, Samir Pika Ćemalović……… i desetine njih, koji bi davno trebali završiti u zatvoru ili bar biti šikanirani i javno osramoćeni od navijača, koje svjesno i iz svoje koristi godinama varaju.

Sve u svemu u subotu večer će biti jedna tužna večer za mene. Srce i duša će biti uz te momke, ali razum i racionalnost itekako uz Norvežane. Da budem do kraja iskren, najbolje za naš tim bi bilo da izgubi 5 ili 6 razlike.Znam da je ovo bolno, ali onaj ološ nećemo istjerati ako se javnost ne pokrene, a javnost upravo najviše budi jedan ovakav debakl. Ionako smo ove kvalifikacije izgubili, pa žrtvujmo ih i dalje samo da istjeramo bagru.

Sanjam dan kada će opet tribine i tim biti jedno, kao prije par godina protiv Danske. E moj Bože, može li i nama zasjati sunce sreće ?????

bhsport
Informisite se o BH sportu

Komentariši