Slobodan Janjuš : Suprugu Suzan sam upoznao u striptiz baru na Floridi

Iako je rođen na Baščaršiji, Slobodan Janjuš (56) je odrastao na Grbavici. Otac Vojo, koji je bio vojno lice dobio je stan na Grbavici, gdje se porodica Janjuš preselila. Janjuš je za «San Sport» ispričao neke pikanterije iz svog života. Popularni Čobo posljednjih godina živi u Americi.

 

– Živio sam život kao u filmovima. Iako sam mogao biti najveća golmanska zvijezda na svijetu, nisam prihvatio život da ga živim na način kako će se to nekima drugima svidjeti – kaže Janjuš.

 

Prvi Čobin klub bio je Željezničar.

 

– Ja na treningu, kad ono fali golman. Pitam trenera Fadila Požegiju da branim i on me pusti da stanem među stative. Nakon treninga bio sam prljav, pocijepan i garderoba je visila na meni. Kada sam se pojavio na kućnim vratima, otac me je istukao. Vrištao je na mene zato što sam otišao trenirati fudbal, a nisam u školi. 

 

Vjerovao je u sebe, marljivo trenirao i sa nepunih 15 godina, pokojni Milan Ribar, tada trener Želje, u prijateljskoj utakmici sa tuzlanskom Slobodom na Grbavici, posljednjih pola sata kod rezultata 3:0, na teren šalje golobradog dječaka Čobu Janjuša. Branio je Janjuš pored Želje u Vojvodini, Dinamu, ljubljanskoj Olimpiji, Sarajevu.

 

– Želio sam da budem kao Enver Marić! On je bio moj uzor, golman i osoba kojoj sam se divio.

 

Za reprezentaciju je branio svega sedam puta. Nestašni duh je "kriv" što nema barem 50 nastupa. Imao je kvalitet, ali kako je govorio nekada savezni kapiten Miljan Miljanić "braniće tri, četiri utakmice, a onda će da poludi". 

 

Jedan slučajan odlazak u striptiz bar na Floridi, zauvijek će, ispostavilo se, promjeniti život Slobodana Janjuša. 

 

– Prišla mi je jedna dama i upitala me; je li gospodine, jeste li vi iz Jugoslavije. Odgovorio sam; ja sam iz Bosne, iz Sarajeva. To je bila Suzan, vlasnica bara, s kojom sam te noći ostao do četiri sata ujutro. Nikad se više nismo rastali, zaljubio sam se do ušiju, ona je moj anđeo i najbolji prijatelj.

 

Suzan je porijeklom iz Srbije, ali je u Americi, na Floridi i u Las Vegasu razgranala biznis sa hotelima, barovima i restoranima.  Čobo je karijeru počeo sa vjerovatno najvećom muzičkom zvijezdom ovih prostora, Zdravkom Čolićem. Čobo o Čoliću govori biranim riječima.. 

 

– Čola je bio odličan golman, ali nije mogao pored mene. Da je imao konkurenciju u nekome drugom, možda nikad nebi postao pjevač. Ali, ovako…

 

Ipak, veze sa stonoteniserkom Eržebet Palatinuš, kada je Janjuš igrao u Vojvodini, te pjevačicom Izvornikom Milošević, bile su pod lupom medija i javnosti. I Miss svijeta 1980. godine Marizel Lebron iz SAD-a nije mogla odoljeti Čobinom šarmu. Upoznali su se u Zagrebu na izboru za Miss bivše Jugoslavije.

 

U Americi je Janjuš upoznao legendarnog nogometaša iz Kolumbije Karlosa Valderamu. Poznat po čuvenoj frizuri, Valderama se oduševio Čobom. Posebno su se družili na treninzima.

 

Dovest ću Valderamu na Grbavicu

 

Valderrama je Čobu uvjek zvao "Dotore". Tako su se jedne prilike na kraju treninga svi igrači izredali i šutirali slobodnjake, a Janjuš je branio i branio. Sa ivice šesnaesterca nisu mu mogli dati gol punih 15 minuta. Tada je glavni trener Tampe Alphonso Mondelo ushićeno rekao da je "Čobo najbolji golman kojeg je ikad vidio".

 

– Želim da dovedem Valderamu u Sarajevu, na Grbavicu da vidi gdje sam nekada briljirao. On je fenomenalan čovjek, pravi as. Igrao je na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine – kaže Čobo.

 

Napisao pjesmu o Sarajevu

 

Janjuš je napisao pjesmu posvećenu rodnom gradu, Sarajevu, te klubovima u kojima je proveo najveći dio svoje bogate golmanske karijere.

 

– Vjeruj mi, pjesma će biti hit. Pokušao sam da svu svoju ljubav prema Sarajevu prenesem putem pjesme i mislim da sam uspio u tome. Kad dođem na odmor u Sarajevu, uradit ću spot. Pjesmu sam lično otpjevao i mislim da će se raji dopasti – kaže Janjuš.

 

Novinari

 

Imao je korektne odnose sa novinarima.

 

– Nikada se nisam ljutio na novinare. Džavid Husić je u tabloidu AS, nekada najčitanijem listu, zamolio me da napravimo, neku priču. Pitao je dali smije napisati da sam pobjegao kroz prozor hotela na Jahorini, a ja sam mu rekao: piši šta god hoćeš, samo neka ide moja slika.

bhsport
Informisite se o BH sportu

2 komentara

  1. Sloba sve sto prica o Suzani je laz.oni nisu vencani zvanicno ,zive zajedno.Drugo ona nije bogatasica niti vlasniva hotela i motela ona je prezaduzena i sve sto je stekla stekla je prevarama.Oboje lazu i manipulisu ljudima.Kada pisete o njima bolje se raspitajte i argumentovano pisite.Za sve sto sam navela imam dokaze.Suzana je poznata po bankrotstvima ,sto je legalna pljacka u americi,i po raznim ostalim prevarama ,od pozajmica koje nikad nije vracala ,i njeno pravilo je da nikada netreba ulagati sopstveni novac u investicije. Sloba pije ,napija se i njih dvoje imaju problem u zajednici a ona mu je bic boziji kako ona okom tako on skokom.eto toliko za sada o tom nazovi paru a ako je Sarajevo ponosno na njih dvoje ,onda je situacija dosta jasna. hvala

Komentariši