Dvije pobjede na pripremama

Košarkaši Bosne ASA BH Telecoma danas se vracaju u Sarajevo, nakon 12-dnevnih priprema u Rogaškoj Slatini. Ekipi se priključio i plej Zlatko Jovanovic, koji je zbog obaveza u reprezentaciji BiH propustio prvih pet dana priprema u Sloveniji.

 

– Nismo nezadovoljni, pripreme su protekle jako dobro. Naročito je povoljna okolnost da su igrači, koji su u finišu prošle sezone imali problema sa povredama, nekima je čak bila neophodna i operacija, sada spremni za najveće napore – ističe Admir Bukva, direktor KK Bosna.

 

Završnu fazu boravka u Rogaškoj Slatini obilježile su kontrolne utakmice. "Studenti" su u prvoj, koja je ipak više ličila na nešto jači trening, savladali lokalnu ekipu Rogaške Slatine sa uvjerljivih 91:58. Sinoć, sarajevski košarkaši su odmjerili snage sa ukrajinskom Politehnikom i zabilježili pobjedu od 86:60.

 

– Oduševio je pristup igrača koji je bio zaista na vrhunskom nivou. Igrači su izvukli pouke iz meča sa Rogaškom Slatinom jer je bilo nekih slabih dionica. Nakon povratka u Sarajevo dočekat ćemo 5. septembra Dubrovnik, a 9. Budućnost. U Mađarsku na jedan jak turnir idemo 16. septembra. Za 25. smo zakazali utakmicu zatvorenog tipa protiv Panionisa, a dva dana kasnije počinje Memorijalni turnir "Mirza Delibašić" – rekao je Bukva.

 

Iz kluba najavljuju da će se tokom iduće sedmice ekipi priključiti i centar Rašid Mahalbašić, koji trenutno nastupa za reprezentaciju Austrije u diviziji B. Bosnini prvotimci će po povratku u Sarajevo dobiti dva slobodna dana. Nastavak priprema zakazan je za 1. septembar.

 

bhsport
Informisite se o BH sportu

1 komentar

Komentariši